Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA. Sportivele Andreea Șuhai, Larisa Ferenţ, Alexandra Boca şi Daria Grigoroiu, pregătite de antrenorii Ştefan Nagy, Irinel Dumitru şi Octavian Bârsanu au obținut o performanță extraordinară și au reușit să se claseze pe primul loc la Campionatele Naţionale de atletism pentru tineret.

Astfel, ștafeta de 4×100 m a Clubului Sportiv Universitatea Reşiţa a reuşit să-şi adjudece titlul de campioană naţională, iar Daria Grigoroiu a reușit să obțină și un premiu individual: a cucerit medalia de bronz în cursa de 100 m garduri tineret. De asemenea, s-au mai obținut două medalii de argint, la greutate și ciocan, dar și două locuri 4, la 200 de metri și disc.

„Am participat la Campionatul Național la probele: 100 de metri feminin, 200 de metri feminin și la ștafeta 4×100 de metri. La ștafetă am reușit să obținem locul I, iar eu am alergat în schimbul al III-lea. Mă bucur foarte mult că am putut contribui la obținerea acestei medalii și sunt foarte mulțumită de rezultat. La 100 de metri am obținut locul VII, iar la 200 de metri am fost pe locul VI”, a declarat sportiva Alexandra Boca.

Atleta Daria Grigoroiu a spus: „Am obținut un rezultat foarte bun cu ștafeta de 4×100 metri și astfel am reușit să devenim campioane naționale. Eu am mai participat la proba de 100 metri garduri, unde am obținut un timp foarte bun de 14 secunde și 11 sutimi și am câștigat medalia de bronz. De asemenea, la sfârșitul lunii iulie voi merge în Azerbaidjan pentru a concura la proba de 100 metri garduri la Festivalul Olimpic al Tineretului European”.

„Sunt foarte bucuroasă de faptul că din șapte ștafete, noi am reușit să fim pe primul loc. Noi am fost cele mai mici sportive ca vârstă și am reușit să obținem un timp de 47 de secunde și 61 de sutimi”, a declarat Larisa Ferenț.

Antrenorul Ștefan Nagy a spus referitor la viitoarele competiții: „Urmează pentru fete Campionatele Naționale de juniori I, care vor avea loc la sfârșitul acestei săptămâni, iar Naționalele de seniori vor avea loc la sfârșitul lunii iulie. Daria Grigoroiu va participa la FOTE datorită performanței pe care a reușit-o la proba de 100 metri garduri și sperăm ca la această competiție să se claseze în primele opt din Europa”.