Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Echipa masculină de handbal CS Caraș-Severin susține în această săptămână două meciuri la Sala Polivalentă, în play-out-ul Ligii Naționale.

Aflată în grupa locurilor 10-12, pentru evitarea retrogradării, formația pregătită de Aihan Omer va avea două jocuri consecutive pe teren propriu. Primul dintre ele este programat miercuri, 14 mai, de la ora 17, în compania echipei CSM București. Un al doilea joc va avea loc sâmbătă, 17 mai, de la ora 11, tot la Sala Polivalentă din Reșița, cu CSU Bucovina Suceava.

Handbaliștii cărășeni au ajuns în situația deloc de invidiat de a juca pentru evitarea retrogradării, într-o agonie prelungită de aceste meciuri din play-out, un sistem întâlnit și la alte jocuri sportive. După ce au ratat prima fază a play-out-ului, fiind trimiși de CH Politehnica Timișoara să lupte pentru supraviețuirea în Liga Națională, elevii lui Aihan Omer par oarecum resemnați și împăcați cu gândul că mai mult nu s-a putut în acest sezon chinuitor pentru ei, din punct de vedere financiar, dar și din cauza unui lot extrem de redus numeric. Minicampionatul în trei, cu CS Caraș-Severin, CSM București și Bucovina Suceava ca protagoniste, are ca scop salvarea de la trogradare, de care va fi sigură doar prima clasată. Celelalte două formații și echipele clasate pe locul secund în cele două serii ale Diviziei A vor participa la un turneu de baraj pe teren neutru, din care primele două vor juca în viitorul sezon al Ligii Naționale.

CS Caraș-Severin este în dezavantaj, deoarece a pornit cu stângul în faza a doua a play-out-ului, fiind învinsă în deplasare de Bucovina Suceava cu 24-23. Mai mult decât atât, în ultimul minut al acelui meci Ioan Stan a văzut direct cartonașul roșu, pentru un gest nesportiv, fiind suspendat la meciul de miercuri cu CSM București și amendat cu suma de 500 de lei.

„Ne așteaptă două meciuri grele, dar ne vom mobiliza, în ciuda tuturor acestor probleme, a spus antrenorul Aihan Omer. Mizăm pe susținerea publicului, ca de fiecare dată.” Intrarea spectatorilor la cele două meciuri din această săptămână va fi liberă.

Carmen Dobre

Adaugă comentariu