Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – La începutul acestei săptămâni și-au reluat pregătirile handbaliștii de la CS Caraș-Severin.

De această dată într-o formulă mai restrânsă decât cea cu care au încheiat anul 2013. Pivotul Florin Cuciula a ales să își rezilieze contractul cu gruparea cărășeană, din motive medicale, iar la celălalt pivot, ucraineanul Andrei Starikov, s-a renunțat, considerându-se că nu face față exigențelor Ligii Naționale. În aceste condiții, antrenorul Aihan Omer nu are decât 12 jucători la pregătire, dar nu toți sunt valizi, iar în privința pivotului, tehnicianul formației cărășene a declarat că va testa săptămâna viitoare un jucător din Serbia. Vestea bună este că au revenit la antrenamente interul Adrian Petrea, absent de la începutul sezonului, și coordonatorul de joc Mihai Rohozneanu.

„Obiectivul nostru în continuare este același, salvarea de la retrogradare, si vrem sã-l îndeplinim la sfârșitul campionatului, a spus Aihan Omer. Suntem optimiști, chiar dacã suntem doar o mânã de jucãtori, ei sunt foarte ambițioși și își doresc foarte mult sã facã lucruri bune. În continuare, așteptãm publicul spectator sã vinã sã vadã echipa noastrã, sã-i susținã în momentele dificile pentru cã vom încerca sã le oferim în primul rând spectacole de calitate și, de ce nu, cât mai multe victorii.”

În privința situației financiare, președintele secției de handbal a CS Caraș-Severin, Cristian Angyal a venit cu unele precizări: „Odată cu trecerea în noul an cred că situația se va reglementa, au venit alături de noi, Consiliul de Administrație și Consiliul Director, primăriile din Reșița și Caransebeș, iar Consiliul Județean Caraș-Severin va vira cotizația lunară și sperăm ca situația financiară să se rezolve în totalitate până la sfârșitul lunii mai. S-au plătit ceva restanțe, la ora actuală mai avem de achitat salariile cam pe două. Începând cu 1 ianuarie, am reziliat contractul cu Florin Cuciula, din motive medicale, noi îi respectăm decizia și îi dorim multă sănătate și numai bine în viață. El își va primi toate restanțele financiare când vor fi bani”.

După 13 etape, CS Caraș-Severin ocupă locul 10, cu 10 puncte. Primul meci oficial pentru cărășeni în 2014 va fi pe 26 ianuarie, în deplasare la Dinamo București, în etapa a 14-a a Ligii Naționale de handbal masculin.

Carmen Dobre

Adaugă comentariu