Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Pentru a marca împlinirea a 136 de ani de la înfiinţarea acestei organizaţii în România, reprezentanţii filialei Caraş-Severin s-au aflat în Centrul Civic al municipiului Reşiţa pentru a acorda ajutor persoanelor afectate de caniculă.

„Alături de Primăria Reşiţa, am organizat un stand pentru promovarea activităţii noastre, iar această acţiune va continua şi în următoarele zile, pentru că prognoza meteorologică nu dă semne că s-ar îndepărta canicula. Atât voluntarii Crucii Roşii cât şi personalul calificat al Spitalului Judeţean vom oferi cetăţenilor un pahar cu apă rece, le vom verifica tensiunea arterială şi glicemia, dar vom oferi şi pliante pentru ca cetăţenii să poată conştientiza rolul nostru şi acţiunile pe care le întreprindem în slujba lor“, a precizat Nicolae Berzescu, noul director al filialei de Cruce Roşie Caraş-Severin, cel care l-a înlocuit pe Dumitru Haramuz.

Crucea Roşie asistă persoanele vulnerabile în situaţii de dezastre şi de criză. Potrivit misiunii declarate, „prin programele şi activităţile sale în beneficiul societăţii, contribuie la prevenirea şi alinarea suferinţei sub toate formele, protejează sănătatea și viaţa, promovează respectul faţă de demnitatea umană. Prin acţiune unitară, Crucea Roşie Română se adaptează schimbărilor dinamice din cadrul societăţii pentru a putea sprijini comunităţile să facă faţă situaţiilor de criză şi suferinţei umane“.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu