Caraş-Severin, Romania

Consiliul Judeţean s-a reunit marţi în şedinţă ordinară. Principalele două puncte aflate pe ordinea de zi au vizat rectificarea bugetului propriu al judeţului şi utilizarea excedentului bugetului local al judeţului pentru diverse investiţii. Bugetul judeţului a fost rectificat cu 1.961.000 de lei, din care 1.506.000 de lei sunt prevăzuţi pentru continuarea lucrărilor la cabana Salvamont de pe Muntele Semenic.

Excedentul bugetar de 1.635.000 de lei va fi folosit pentru reabilitarea sediului administrativ al CJ, achiziţionarea unei centrale termice la Fabrica de Lapte de la Oraviţa, amenajarea bazei sportive „Olimpia“ ş.a. Tot marţi, consilierii judeţeni au aprobat diverse taxe şi taxe speciale pentru diverse servicii.

La finalul şedinţei, preşedintele CJ, Sorin Frunzăverde, a spus că s-au scos la licitaţie lucrările pentru reabilitarea infrastructurii din Caraş-Severin, sume importante de bani fiind alocate modernizării a 250 de km de drumuri judeţene şi pentru 22 de lucrări de canalizare şi epurare a staţiilor uzate din diverse localităţi rurale.

Nina Curiţa