Caraş-Severin, Romania

„Neluţu“ a fost identificat în persoana lui Ioan-Petru G. Întrucât acesta nu a fost găsit, s-a solicitat şi obţinut mandat de arestare preventivă în lipsă, ulterior fiind depistat pe raza judeţului Mureş.

El a recunoscut mai târziu comiterea faptei. Mai mult, poliţiştii au obţinut date din care rezulta faptul că, în cursul lunii iunie 2009, în timp ce se afla în localitatea Lyon din Franţa, Duşco Buzar, împreună cu un alt bărbat, au ucis o româncă ce îi avea ca proxeneţi pe cei doi. El a declarat că, în 13 sau 14 iunie 2009, se afla într-o locuinţă părăsită din apropierea gării din localitatea Lyon, unde un bărbat pe nume „Ştefan“ sau „Fănică“ a bătut şi ucis o tânără pe nume „Mirela“, care practica prostituţia.

În urma colaborării cu biroul naţional Interpol, s-a comunicat faptul că pe 17 iulie 2009, în toaleta unui vagon de tren din apropierea gării Perrache din Lyon, a fost descoperit cadavrul unei femei în stare de descompunere avansată. La prezentarea fotografiei numitei Mirela F. şi a soţului ei Mihai F., aceştia au fost recunoscuţi de către Duşco Buzar ca fiind victima respectiv autorul omorului din Franţa.

Probele obţinute au fost înaintate poliţiei internaţionale, iar la începutul lui februarie 2011 Mihai F. a fost predat autorităţilor franceze care au redeschis cazul şi au emis mandat european de arestare, acuzându-l de uciderea soţiei.

Adaugă comentariu