Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Explozie de culoare în cadrul unei expoziţii prezentate, zilele acestea, la Reşiţa, de câţiva copii talentaţi.

Galeria Direcţiei Judeţene pentru Cultură a găzduit, marţi după-amiaza, vernisajul expoziţiei grupelor de copii care frecventează Clubul de Artă Contrast din municipiu. Deschis în februarie 2012, acesta se adresează tuturor celor care doresc să exploreze universul fascinant al artelor vizuale şi să se bucure de o atmosferă boemă, într-un atelier de pictură adevărat. Coordonatorul clubului este artistul plastic Marian Truţulescu, cel care le dă astfel şansa să-şi petreacă timpul liber într-un mod plăcut, creativ şi relaxant.

Doctor în arte vizuale, Marian Truţulescu predă în cadrul clubului atât cursuri de desen, grafică şi pictură, cât şi de artă decorativă şi design. Aceasta este cea de-a doua expoziţie a Clubului Contrast, după cea din toamna anului trecut, când alături de copii îşi prezentau compoziţiile şi adulţii.

Marţi, pe simezele galeriei Direcţiei Judeţene de Cultură au fost expuse lucrări de grafică şi desen realizate de copii cu vârste cuprinse între 5 şi 13 ani. Compoziţii libere, pline de culoare, în tehnici şi procedee variate, dar şi studii de desen executate după naturi statice.

„Nu am invitat la această expoziţie critici de artă, pentru că vorbim de nişte copii, iar ei pictează minunat cu toţii. Însă, din punctul meu de vedere, expoziţia este foarte reuşită. Trebuie remarcat că nici unul dintre copiii prezenţi astăzi aici (marţi,11 iunie – n.r.) nu este elev al Şcolii de artă din municipiu. Practic, expoziţia de faţă arată parcursul lor artistic până în acest moment, iar dacă vor studia în continuare ca şi până acum, şi vor munci la fel de mult, mulţi dintre ei vor putea urma pe viitor această cale artistică“, a declarat Marian Truţulescu.

Evenimentul s-a încheiat cu un moment muzical susţinut de copiii din cadrul corului „Menestrelul“, coordonat de prof. Adriana Ponoran.

Roxana Bălan Nafiru

Adaugă comentariu