Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Lucrarea elevei Sabina Maria Raicov (9 ani) a cucerit cea de-a doua poziţie a podiumului Concursului Internaţional de artă pentru copii şi elevi „Culorile Mureşului”, derulat recent la Arad. Evenimentul a atras participanţi din Bulgaria, Cehia, Iordania, Germania, Lituania, Peru, Slovacia, Serbia, Spania, Turcia şi Ungaria.

În ultimele zile, o serie de tineri reşiţeni s-au remarcat în cadrul mai multor competiţii artistice. La Arad, în perioada 22-29 iunie, s-a derulat cea de-a noua ediţie a Concursului Internaţional de artă pentru copii şi elevi „Culorile Mureşului„, organizat de Palatul Copiilor din localitate, la care au participat tineri din palatele din ţară şi din diferite centre culturale din Bulgaria, Cehia, Iordania, Germania, Lituania, Peru, Slovacia, Serbia, Spania, Turcia şi Ungaria. Şi elevii Cercului de creaţie plastică de la Palatul Copiilor din Reşiţa (sub coordonarea prof. Dorina Bobeică) au participat la acest concurs, tânăra Sabina Maria Raicov, de 9 ani, clasându-se pe locul al II-lea, în timp ce Otilia Ungur, de 10 ani, a obţinut o menţiune. De asemenea, o diplomă pentru rezultate deosebite i-a fost înmânată prof. Dorina Bobeică.

Tinerii reşiţeni au mai participat şi la Concursul Naţional de Artă „Universul Literar în Creaţia Plastică a Copiilor”, organizat de Palatul Copiilor din Bacău şi de Clubul Copiilor din Oneşti. În acest cadru, reşiţenii s-au întors acasă cu un premiu I, obţinut de Beatrice Secrieru (clasa a VIII-a), cu un premiu II, primit de Sabina Maria Raicov (clasa a III-a), şi cu un premiu III, cucerit de Ruxandra Blaga (clasa a VI-a).

De asemenea, în cadrul Concursului Interjudeţean „Copilărie pentru toţi copiii”, organizat de Clubul Copiilor din Sebeş, judeţul Alba, elevii Tudor Minda (clasa I) şi Ruxandra Blaga (clasa a VI-a) au obţinut premiul I, iar mezina grupului, Rebeca Gurguţă (6 ani), a obţinut premiul al III-lea.

Antoniu Mocanu

Adaugă comentariu