Caraş-Severin, Romania

Încă o dată, contrabandiştii de ţigări dau semne de inventivitate şi par neobosiţi în încercările de fraudare. Astfel, în seara zilei de 18 mai, la PTF Naidăş s-a prezentat pentru control Sebastian G., din Reşiţa, la volanul unui Citroen.

Maşina a fost verificată de o echipă comună, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali. Aceştia au descoperit ascunsă în podul pedalier al autoturismului, special amenajat, cantitatea de 3.060 de pachete de ţigări, atât timbrate cât şi netimbrate, în valoare de circa 15.300 de lei.

Lucrătorul vamal a dispus confiscarea întregii cantităţi de ţigări, a autoturismului, precum şi sancţionarea contravenţională a persoanei în cauză cu amendă în valoare de 10.000 de lei. Pe numele reşiţeanului s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru evaziune fiscală.

Tot în data de 18 mai, a încercat să treacă pe la Naidăş şi Matei I, din Cărbunari. Acesta avea ascunsă într-un rezervor fals al Opelului său cantitatea de 6.380 de ţigarete, de provenienţă sârbească în valoare de 1.595 de lei. Vameşul a dispus şi în acest caz confiscarea ţigărilor, a maşinii şi amendarea lui Matei I. cu suma de 10.000 de lei.

La doar trei ore după aceea, Georgeta M., din Moldova Nouă şi-a încercat şi ea norocul la vamă. La volanul unei Dacii, femeia a încercat să ascundă în pungi de zahăr 380 de ţigarete, care costau cam 95 de lei. Ţigările au fost confiscate şi în acest caz, iar femeia din Moldova Nouă s-a ales cu avertisment.

Anca Preda

Adaugă comentariu