Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Poliţiştii de frontieră cărăşeni au descoperit 1.027 pachete de ţigări de contrabandă, cu timbru sârbesc ascunse în portbagajele a două maşini care circulau pe DN 57 şi respectiv DN 57B.

În data de 9 aprilie, în jurul orei 16.20, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berzasca au oprit pentru control un autoturism marca Opel Astra. La volanul acestuia se afla cetăţeanul român, Constantin U., în vârstă de 44 ani, cu domiciliul în localitatea Sicheviţa. Poliţiştii de frontieră au găsit la controlul efectuat asupra maşinii, 750 pachete de ţigări de contrabandă ascunse în portbagaj.

Câteva ore mai târziu, poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului Combaterea Migraţiei Ilegale şi a Infracţionalităţii Transfrontaliere, Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Caraş-Severin au descoperit 277 pachete de ţigări ascunse pe corp şi în diverse locuri din portbagaj. Aproape de miezul nopţii, poliţiştii de frontieră au desfăşurat o acţiune operativ-informativă, şi au oprit pe comunicaţia Oraviţa-Anina un autoturism marca Volkswagen Golf, condus de Ana V., în vârstă de 32 ani şi care locuieşte în municipiul Reşiţa.

Cu ocazia controlului asupra persoanei şi a autovehiculului, poliţiştii de frontieră au descoperit mai multe pachete de ţigări ascunse pe corp şi în diferite recipiente din portbagaj precum termos, lanternă, pantofi sport şi scaune. În ambele situaţii, faţă de persoanele transportatoare de ţigări de contrabandă s-au dispus măsurile legale de ridicare a mărfii şi de sancţionare a acestora conform legislaţiei în vigoare.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu