Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Peste 150 de autovehicule au fost verificate de poliţiştii cărășeni weekendul trecut, în cadrul unor acţiuni pe linie de alcool. În cele trei zile, „au fost testate cu alcooltestul peste 150 de persoane aflate la volan iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 20 de sancţiuni contravenţionale. Au fost aplicate amenzi în valoare totală de 4.205 lei“, se arată într-un comunicat remis redacţiei. În plus, oamenii legii au reţinut două permise de conducere şi un certificat de înmatriculare.

Într-unul dintre cazuri, duminică noaptea, în jurul orei 4.30, pe DN 68, în dreptul localităţii Valea Bistrei, poliţiştii au tras pe dreapta un autoturism condus de un bărbat de 45 de ani din Băuţar. Chiar dacă acesta mirosea a alcool şi a recunoscut faptul că a băut înainte de a se urca la volan, a refuzat testarea cu alcooltestul. Polițiștii l-au condus la spitalul din Oțelu Roșu unde i-au fost recoltate probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

La Reşiţa, pe Bulevardul A.I. Cuza, a fost tras pe dreapta autoturismul condus de un tânăr de 23 de ani. Cu acest prilej, cei de la Rutieră au putut stabili că tânărul se urcase la volan deşi avea permisul de conducere reţinut pentru faptul că, la sfârşitul lunii februarie, a refuzat să se supună recoltării de probe biologice. Ambii protagonişti s-au ales cu dosar penal.