Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Este concluzia participanţilor la grupul de lucru pentru prevenirea consumului de stupefiante.

Potrivit statisticilor prezentate de către coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Caraş-Severin, inspectorul principal Sorin Andriţoi, în judeţ s-au înregistrat recent doar trei cazuri privind consumul de substanţe interzise.

„Datele le avem de la unitatea de primiri urgenţe a spitalelor, iar din cele trei cazuri, unul a fost minor, iar unul reprezenta o supradoză de medicamente. Cu toate acestea, realitatea este alta şi o cunoaştem cu toţii. Numărul consumatorilor nu este cunoscut şi nu poate fi redat statistic. Sunt mai mulţi decât ne place să credem şi aceştia trebuie ajutaţi, pentru că sunt victime. De aceea, vom încerca, prin campanii de prevenire în şcoli şi prin proiecte de profil să prevenim consumul de stupefiante, pentru că, odată cu acestea se pot transmite şi boli cum ar fi HIV sau hepatitele”, a amintit Andriţoi.

Datele prezentate arată o menţinere în topul consumatorilor a canabisului, dar şi o creştere şi o diversificare alarmantă a substanţelor noi cu potenţial psihotrop.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu