Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Constantin Parfenie, de la jucător amator, la preşedintele C.S. Memory Reşiţa.

JURNAL DE CARAŞ-SEVERIN: Domnule Constantin Parfenie, cum s-a născut ideea înfiinţării Clubului Sportiv T.T. Memory Reşiţa.
CONSTANTIN PARFENIE: În urmă cu trei ani, mai precis în data de 3 mai 2011, am intrat pentru prima dată în sala de sport a Şcolii Gimanziale Nr. 6 Reşiţa. Acolo erau condiţii excelente de pregătire şi de susţinere a meciurilor oficiale, la cel mai înalt nivel. Se ştie, C.S. Ateneu Reşiţa evolua în Superligă. Dispunea de jucători de mare valoare naţională şi internaţională, încântători în joc. Care, împreună cu localnicii, au înregistrat rezultate notabile, cu două medalii de bronz în elită şi un loc trei în Cupa României. Încet, încet, din spectator şi susţinător, am ajuns să schimb tot mai multe mingi cu profesioniştii. Am mers tot mai des la sală, fiindcă am simţit că băieţii m-au acceptat.
JCS: A fost momentul în care aţi devenit membru al familiei tenisului de masă reşiţean.
C.P.: Aşa este. Am găsit oameni deosebiţi, precum Nicoale Pîrvu, Nicuşor Franţ, Sorin Corbu, Dumitru Stănescu şi toţi ceilalţi, care aveau şi calitatea de arbitri. Astfel, fiind în mijlocul lor, am trăit atât bucuriile cât şi greutăţile clubului. Această atmosferă a repornit şi activitatea unor foşti jucători din Oraviţa.

JCS: Orăviţenii au reuşit de altfel, cu ajutorul C.S. Ateneu Reşiţa, să promoveze în Divizia B.
C.P.: Într-adevăr, la un moment dat, judeţul Caraş-Severin avea două echipe în circuitul competiţional naţional.

JCS: Din păcate, ambele grupări trec prin momente critice, părăsind, pe rând, ligile naţionale.
C.P.: Îmi pare rău de ce s-a întâmplat. De aceea, m-am gândit că am obligaţia morală, faţă de un sport care m-a cucerit, să fac ceva pentru a-i asigura continuitate. Deşi formalităţile au fost de durată, în 2013 am reuşit să constituim Clubul Sportiv T.T. Memory Reşiţa, preluându-i pe jucătorii locali. În paralel, am demarat lucrările de amenajare a sălii de sport, specială pentru tenis de masă. Aici ne pregătim, aici găzduim turneele din cadrul Campionatului Naţional AmaTur.

JCS: Aveaţi în plan chiar promovarea în Divizia B.
C.P.: Da, acesta era gândul nostru. Ne-am propus acest obiectiv pentru 2014. Însă, din discuţiile purtate cu Nicolae Pîrvu, legitimat acum la noi, care este preşedintele C.S. Ateneu Reşiţa, am înţeles că a găsit o sursă de finanţare de la o firmă locală, pentru revitalizarea acestui sport în judeţ. Aşa că aşteptăm, fiindcă suntem dispuşi să cedăm jucătorii de care dispunem, în condiţiile în care au posibilitatea să beneficieze şi de îndemnizaţii. Iar noi vom rămâne la nivel de amatori, cu participări în concursurile din judeţ şi din ţară.

JCS: Dar, dacă nu se va materializa acest lucru, ce veţi face?
C.P.: Fireşte, vom încerca să ne organizăm de aşa fel încât să ne putem prezenta la barajul de promovare în Divizia B. Este o ambiţie a mea, a familiei mele care mă susţine. Şi, cred că, împreună cu Nicuşor Franţ, care are şi calitatea de antrenor, vom reuşi să realizăm o echipă competitivă, capabilă să evolueze în Divizia B.

JCS: Cu siguranţă, vă încurajează şi calificarea în turneul final al Campionatului Naţional AmaTur, ediţia 2014.
C.P.: Chiar dacă nu mai beneficiem de sprijinul lui Sorin Corbu, care s-a mutat cu familia la Cugir, a venit Nicolae Pîrvu, şi ne dorim să urcăm pe podiumul naţional. Anul trecut am fost pe locul patru, iar acum tindem la mai mult. Ar fi cea mai mare performanţă a clubului, dacă vreţi, o însemnată satisfacţie personală. Fiindcă totul am făcut şi fac din pasiune, am pus mult suflet şi sunt înconjurat de oameni minunaţi, de mare caracter.

JCS: Mult succes!

Adrian Roman

Adaugă comentariu