Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Pentru Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș 2018 se anunță tot un an cu restricții financiare. Mai ales că cele 15 milioane de lei cerute pentru modernizarea spitalului de senatorul Vela printr-un amendament la Legea bugetului, care ar fi reprezentat o adevărată gură de oxigen pentru sănătătea din Caransebeș, nu au fost aprobate de majoritatea parlamentară.

În aceste condiții, un ajutor pe care se bazează municipalitatea caransebeșeană, ar fi, pe lângă bugetul local, o alocare de la Consiliul Județean. „Nu știu la ce să se aștepte spitalul anul acesta, mai avem o speranță la alocările bugetare de la nivel județean, care se vor produce în foarte scurt timp, după care ne vom concentra pe bugetul nostru, am început deja să creionăm o schiță de buget pentru acest an. Din ce am înțeles eu, dl senator Vela a făcut o solicitare pe buget de a aloca o sumă pentru modernizarea spitalului, 15 milioane de lei ar fi acoperit cheltuielile de modernizare pentru toate etajele, nu pe secțiuni”, a precizat primarul Felix Borcean.

Potrivit edilului, se speră totuși ca măcar proiectul de reabilitare a etajelor 7 și 8 să continue, cu fonduri de la Ministerul Sănătății.