Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Silviu Hurduzeu, preşedintele Consiliului Judeţean, şi Sorin Maxim, şeful ADR Vest, au semnat luni contractul de finanţare pentru modernizarea DJ 608, valoarea proiectului fiind de 125, 5 milioane de lei.

Consiliul Județean Caraș-Severin și ADR Vest, prin şefii celor două instituţii, au semnat luni, 25 februarie 2019, la sediul CJCS, contractul de finanțare pentru proiectul „Modernizare DJ608 Plugova (DN6) – Globurău – Costiș – Borugi – Cornereva – Obița – Rusca (DN6)”. Este un parteneriat în folosul comunității, care va face ca cei peste 11.000 de locuitori din zonă și cei peste 320.000 de locuitori ai județului Caraș-Severin să se bucure de o infrastructură de bună calitate și conexiuni rutiere adecvate. Proiectul, a cărui valoare depășește 26 de milioane de euro, este contractat în parteneriat de către Consiliul Județean Caraș-Severin (lider de proiect) și primăriile comunelor Teregova, Cornereva și Mehadia, primarii comunelor Cornereva şi Mehadia fiind prezenţi şi la eveniment, ambii mulţumind preşedintelui CJ pentru implicare.

„Prin implementarea investiției, vor rezulta 41,377 kilometri de drum județean modernizat, conectat la rețeaua transeuropeană de transport (TEN-T), prin intermediul DN6. DJ608 asigură legăturile cu drumuri de interes național, DN6 (E70) – localităţile Plugova și Rusca. Investiția cuprinde lucrări de modernizare a drumului județean pe teritoriile administrative ale celor trei comune, în intravilanul și extravilanul localităților Plugova, Borugi, Cornereva, Costiș, Obița, Rusca și Teregova. Pe lângă cei 41,377 km de drum modernizat, vor fi realizate, de asemenea, zece noi podețe și sunt prevăzute reparații la 19 poduri“, a precizat şeful judeţului, Silviu Hurduzeu.

„Felicitări echipei de proiect. Este al şaselea contract semnat direct între Consiliul Judeţean şi noi, mai sunt şi altele în faza de prefinanţare. Vreau să precizez că este vorba nu doar de o reabilitare, ci de o modernizare a unui drum pe care nu s-a mai intervenit de ani de zile. Este un drum cu lucrări complexe, de aici şi valoarea foarte mare a contractului. Consiliul Judeţean a depus pe POR proiecte în valoare de aproape 80 de milioane de euro, iar pe SUERD de aproape 40 de milioane de euro“, a precizat Sorin Maxim, şeful ADR Vest.

Valoarea totală a proiectului de modernizare a DJ 608 este de 125.469.840,79 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile este de121.768.253,62 lei. Lucrările vor fi finalizate în 34 de luni.

Adaugă comentariu