Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Cel de-al treilea contract de finanţare, cel pentru proiectul de reabilitare energetică a Staţionarului 1 din cadrul Spitalului Judeţean, a fost semnat şi aduce în judeţ încă 16,4 milioane de lei

Luni, 4 februarie 2019, la Consiliul Județean Caraș-Severin, preşedintele Silviu Hurduzeu şi directorul ADR Vest, Sorin Maxim, au semnat contractul de finanțare pentru proiectul: „Creșterea eficienței energetice și utilizarea energiei din surse regenerabile pentru Spitalul Județean de Urgență Reșița, județul Caraș-Severin – Staționar 1“. Proiectul va fi finanțat în cadrul Regio – Programul Operațional Regional. „Anul trecut, în septembrie, am semnat contractele pentru Staţionarele 2 şi 3 ale unităţii spitaliceşti. Mai avem în analiză proiectului privind dotarea şi extinderea UPU. Pentru Staţionarele 2 şi 3 suntem în faza de atribuire a serviciilor de proiectare tehnică, apoi se scoate la licitaţie execuţia propriu-zisă a lucrărilor. Pentru Staţionarul 1 începem procedura de achiziţie a serviciilor de proiectare tehnică. Cea mai mare sumă pentru reabilitare este primită de Staţionarul 2, pentru Staţionarul 1 am semnat azi contractul de finanţare în valoare de 16.448.349 de lei, valoarea finanţării nerambursabile fiind de 14.024.090 de lei. Cele trei proiecte, care au în prim plan creşterea eficienţei energetice, însumează o valoare totală de peste 11 milioane de euro“, a precizat şeful judeţului, Silviu Hurduzeu. Preşedintele CJ a mulţumit lui Sorin Maxim pentru sprijin, colegilor săi din Consiliul Judeţean pentru munca depusă, dar şi primarului Reşiţei, Ioan Popa, pentru promptitudinea cu care au fost acordate autorizaţiile necesare.

„Felicit echipa Consiliului Judeţean pentru munca depusă, să ştiţi că în spate este multă muncă, tipologia lucrărilor la acest staţionar este complexă. Este cel de-al treilea contract încheiat pentru eficientizare energetică la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, acest proiect întregind portofoliul celor depuse de Consiliul Judeţean Caraş-Severin.“, a precizat Sorin Maxim. Şeful ADR Vest a vorbit şi despre faptul că în Regiune, ţinta de absorbţie a fondurilor europene a fost atinsă în 2018, iar acum „Regiunea de Vest are proiecte în valoare de 300 de milioane de euro care sunt la aprobare“. Sorin Maxim a mai spus şi că, în total, pe POR, Consiliul Judeţean are proiecte depuse în valoare de 249 de milioane de euro, dintre acestea fiind semnate contracte de finanţare deja pentru 58 de milioane de euro, restul fiind în diverse etape de evaluare. „De asemenea, Consilul Judeţean are depuse şi pe SUERD proiecte în valoare de 209 milioane de euro, pe acest program în Regiune fiind eligibil doar Caraşul. Proiectele sunt evaluate de judeţe neriverane Dunării, într-o şedinţă ce va avea loc la Rădăuţi. Revenind la proiectele pentru cele trei staţionare ale Spitalului Judeţean Reşiţa, sper ca perioadele de achiziţie şi execuţie să dureze cât mai puţin, iar după implementarea lor, serviciile în cele trei staţionare să fie îmbunătăţite, emisiile de dioxid de carbon să fie reduse, iar eficienţa energetică să crească“, a mai adăugat şeful ADR Vest, Sorin Maxim.

Adaugă comentariu