Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Copreşedintele PNL Caraş-Severin, deputatul Valeria Schelean, consideră că nu poate fi vorba de prejudicii de imagine.

Parlamentarul cărăşean a susţinut vineri o conferinţă de presă legată de stadiul în care se află desemnarera candidaţilor pentru alegerile din acest an şi demersurile legislative aflate în proiect. Pentru că vineri a fost și ziua în care a fost făcută publică soluţia Tribunalului Caraş-Severin în cauza preşedintelui CJ, Sorin Frunzăverde, Valeria Schelean a precizat: „De fiecare dată când unui coleg i se întâmplă să aibă o condamnare, cel mai bine pentru domnia sa este să facă un pas înapoi din viaţa politică şi activitatea de partid, tocmai pentru a nu afecta imaginea partidului, mai ales într-un an electoral. Dar, cel puţin în ultima vreme, Sorin Frunzăverde – şi din cauza problemelor de sănătate – nu a fost foarte activ în sensul în care nu a mai participat la şedinţele de partid, însă a avut un comportament care, din punctul meu de vedere, nu a afectat imaginea noastră la nivel judeţean“, a adăugat copreşedintele PNL Caraş-Severin. Statutul liberalilor precizează că existenţa unei condamnări cu suspendare în primă instanţă duce la suspendare de drept din calitatea de membru de partid a celui în cauză.

Schelean a precizat că eventuale efecte vor fi vizibile în scurt timp. „Eu cred că oamenii vor arăta dacă imaginea noastră şi credibilitatea PNL-ului au fost afectate de situaţia domnului Frunzăverde după campania din 2016, când vor vota. Dacă vor vota predominant susţinând partidul, înseamnă că nu a fost neapărat un moment care să ne afecteze. Nu am făcut un sondaj în acest sens. Avem foarte mulţi tineri şi colegi de partid care nu au fost în lumina reflectoarelor şi îşi doresc să se implice. Propunem şi oameni noi, care să fie lideri şi care cresc imaginea partidului. Eu m-am ferit să fac orice fel de remarci privitoare la decizii ale instanţei de judecată. Pot să vă spun că avem un statut care se aplică tuturor colegilor noştri. Ca atare, urmare a deciziei instanţei, Sorin Frunzăverde este suspendat de drept din calitatea de membru al Partidului Naţional Liberal. Aşteptăm ca lucrurile să se finalizeze definitiv în ceea ce-l priveşte şi ulterior, tot în baza statutului, vom lua decizii“, a adăugat deputatul.

Despre variantele pe care liberalii cărăşeni le vor avea pentru conducerea judeţului la alegeri, Valeria Schelean a amintit că „aşteptăm să vedem care dintre colegii noştri îşi doresc să intre în bătălia electorală la nivel de județ. Cel puţin cei doi copreşedinţi (Valeria Schelean şi Marcel Vela – n.r.) vor intra în această bătălie la nivel de județ, în sensul în care ne vom regăsi pe listă la alegerile pentru Consiliul Judeţean. Aceasta este regula la nivel naţional. Asta nu înseamnă neapărat că ne dorim susţinerea colegilor noştri pe mai departe pentru a ocupa funcţia de preşedinte al CJ. Ne punem problema ca, la momentul la care vom întocmi această listă, să avem un coleg pe care să-l susţinem“, a concluzionat deputatul.

 

5 Comments

  1. Omul acesta Frunzaverde este o mare pierdere pentru partid, spiritul lui liberal a adus judetului nostru linistea si prosperitatea la care am ajuns. A fost ca un tata pentru toti cei pe care i-a pastorit indiferent de culoarea lor politica. Il plang si primarii pe care fondurile consiliului judetean impartite cu intelepciune de imparat prin sfanta lege a parandaratului, ia facut oameni cu vile si masini de lux. Ne vom aduce aminte cu placere de chiolanurile si vanatorile organizate pentru el unde se manca si bea fara numar, iar la urmatoarele vom bea in amintirea lui.

  2. dar pe cine afecteaza duduie, partidul romilor din danemarca.? ai dreptate, ca dta esti parlamentara si nu te afecteaza, dar pe noi, astia de jos, dta ce crezi ca ne afecteaza? dta crezi ca nu, dar eu iti spun ca da.pai, daca este condamnat intiul om al judetului si cel de al doilea si cel de al treilea, dta ce zici, eu asta de jos, mai are incredere sa va voteze? eu zic ca nu, dar dta,ce zici? chiar asa de prosti crezi dta ca ne crezi pe noi astia multi? eu cred ca dta spui minciuni, incercind sa speli rufele, dar ai esuat, asa ca lasa ne si du te si dta dupa el sau ei, ca poate ii ajuti la spalat rufe.

  3. Absolut nimic din ce spune „‘distinsa Doamna” a politicii banatane,nu intereseaza pe nimeni!Absolut pe nimeni,deoarece „‘distinsa Doamna”‘ nu reprezinta NIMIC pentru acest judet!Gruia stie de ce si Dl Marcel la fel de ce persoana este „”o distinsa Doamna”!!

  4. Pomeniti numele imparatului numai in soapta, cu frica si respect pentru ca stiti ca se apropie alegerile iar primarii lui sunt inca pe functii si te pot scoate parlamentar, sau nu dupa cum e voia lui. Asa cum Consiliul Judetean nu a putut scapa de Gheorghioni, nici voi nu va veti scapa usor de el, frica va paralizeaza, si veti pierde pe cartea asta, pentru ca lumea s-a saturat de voi toti, de la tine duduie pana la Mocioalca si compania. Problema e ca gandirea voastra nu se reformeaza, incercati sa preluati usor-usor locul imparatului si sa va continuati faradelegile, nu ati inteles nimic de la cerintele manifestatiilor #Colectiv.

Adaugă comentariu