Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În perioada 13-15 iunie a.c. au avut loc, la Băile Olăneşti, finalele Campionatului Naţional Şcolar de şah „Elisabeta Polihroniade“, pentru echipe mixte de gimnaziu şi de liceu.

S-a jucat şah clasic, în sistem open elveţian, şapte runde, la timpul de 61 de minute, pentru fiecare jucător. La întrecerile de gimnaziu, printre cele 38 de echipe participante s-a aflat şi cea a Colegiului Naţional „Traian Lalescu“ Reşiţa, alcătuită din o parte dintre cei mai talentaţi şi valoroşi tineri şahişti reşiţeni, ai momentului.

Este vorba despre: Daniel Cristian Pădurean, Andru Mihai Buga, Anna Diana Colonescu, Maria Daria Zglimbea, Francesca Iulia Kovacs, însoţiţi de prof. Niculina Gabriela Tobă. Deci, aveam toate motivele să sperăm în obţinerea unei medalii şcolare.

Numai că, nu a fost aşa. Pentru că reşiţenii au înregistrat patru victorii şi trei înfrângeri, acumulând opt puncte, rezultat în urma căruia Colegiul Naţional „Traian Lalescu“ Reşiţa s-a clasat pe un modest loc 15, la două puncte de medalia de bronz: 4-0, cu Şcoala Gimnazială „Moataş“ Mediaş; 3,5 -0,5, cu Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu“ Arad (medaliată cu bronz); 2,5 – 1,5, cu Şcoala Gimnazială Nr. 197 Bucureşti; 3-1, cu Liceul Teoretic Teiuş (Alba); 1-3, cu echipa Colegiului Naţional „Mihai Viteazul“ Ploieşti (campioană pentru al doilea an consecutiv); 1-3, cu Şcoala Gimnazială „Miron Costin“ Galaţi (medaliată cu argint); 1-3, cu Liceul Tehnologic Corund.La individual, cel mai bun rezultat din echipă l-a avut Anna Diana Colonescu, acumulând 5,5 puncte, a precizat Valeriu Grozav, maestrul al sportului, cel care s-a ocupat o bună perioadă de timp, de pregătirea sportivilor, dar care s-a retras de ceva vreme, din motive personale. Nu ştiu ce s-a întâmplat. Se pare că echipa nu a prins o formă deosebită. Dacă nu se pierdea meciul din penultima rundă, existau mari şanse pentru a urca pe podium“.

Adrian Roman

1 Comment

  1. LuxPhotoFuchs Reply

    Multumesc! N-ar fi stricat etichetarea frumoasei si inteligentei fetite din fotografie sau in dreptul numelui ei sa fie precizat (foto).

Adaugă comentariu