Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – La fel ca şi în anii precedenţi, elevii şi studenţii instituţiilor de învăţământ cărăşene se pot înscrie în cursa oferită de proiectul „Mesajul meu antidrog“, ajunsă la cea de-a IX-a ediţie, la una din secţiunile: pagină web, film de scurt metraj, fotografie digitală, spot, eseu literar, sport şi arte vizuale.

Tema concursului este de fapt o invitaţie, „Colorează-ţi viaţa altfel… fără droguri!“, iniţiativa adresându-se tinerilor din instituţiile de învăţământ preuniversitare gimnaziale şi liceale, precum şi celor de învăţământ superior.

Proiectul, implementat la nivel naţional de către Agenţia Naţională Antidrog, iar la nivel local de către centrele de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog, încearcă să-i determine pe tineri, în special adolescenţi, să contribuie la formarea de convingeri de viaţă sănătoasă în rândul celor de vârsta lor.

La nivelul judeţului nostru, iniţiativa a pus în valoare o bună colaborare între diverse instituţii, fapt dovedit şi prin numărul mare de participanţi, Caraş-Severinul remarcându-se la faza naţională prin cucerirea unui loc II la secţiunea film de scurt metraj, de către elevii Liceului „Mircea Eliade“ din Reşiţa, şi un alt loc II la secţiunea pictură gimnaziu, de către cei de la Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 12 din Reşiţa, după cum ne-a informat psih. Nica Mihail, coordonatorul centrului cărăşean.

Potrivit Nicăi Mihail, studiile vizând populaţia generală sunt considerate relevant pentru statele membre ale UE, inclusiv România, fiind implementate pe o perioadă de 3-4 ani. Cât la sută din populaţie au declarat că sunt consumatori ai unui anumit drog ne arată tabelul următor.

Antoniu Mocanu


CELE MAI CONSUMATE DROGURI

          2004 2007 2011
Canabis 1.7% 1.5% 1.6%
Ecstasy 0.3% 0.4% 0.7%
Heroină 0.2% 0.1% 0.3%
Cocaină 0.4% 0.1% 0.3%
LSD 0.2% 0.1% 0.1%

 

Adaugă comentariu