Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Zilele trecute s-a dat startul programul de finanţare pentru brutării, patiserii şi cofetării. Obiectivul acestuia este creşterea valorii adăugate a produselor, precum şi a eficienţei economice a activităţii micro-întreprinderilor, prin dezvoltarea şi modernizarea echipamentelor şi tehnologiilor de prelucrare.

Solicitanţii eligibili ai programului sunt întreprinderile cu mai puţin de nouă angajaţi, care au sediul social în zona urbană sau rurală. Valoarea totală a sprijinului acordat este de 2.761.626.432 euro, din care 20% sunt de la bugetul de stat, iar restul de 80% este contribuţia Uniunii Europene.

Prin acest program se pot accesa fonduri pentru achiziţionarea de utilaje şi echipamente necesare în panificaţie, brutărie, patiserie sau cofetărie, după cum urmează: cuptoare gastronomice, cu sau fără dospitor, maşini industriale de gătit, vitrine frigorifice, maşini de injectat creme pentru cofetării/patiserii, maşini pentru topit ciocolată, aparate tarte şi foitaje, maşini şi divizoare pentru aluat, cornuri şi baghete, dar şi mijloace de transport noi necesare acestor tipuri de activităţi.

Roxana Bălan Nafiru

1 Comment

  1.   Nu mai au italienii, nemtii sa-si vanda cuptoarele si acum ne ofera si bani doar-doar punem botul…si intram in hora…apoi peste 3 ani dau o Lege europeana prin care ne cere sa modernizam cuptoarele ca scot prea mult CO2 si nu sunt indeplinite Normele UE…si tot asa pana ramanem cu puta-n tarana…Am mancat ieri o pagacea la Nera si era foarte buna..a constatat-o si prietenul meu..german (de la Valiug)

Adaugă comentariu