Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Codex Alimentarius, sau „codul hranei”, a fost înfiinţat în 1962 în cadrul unui program, care urmărea stabilirea de standardelor alimentare comune mai multor ţări, şi armonizarea celor existente.

„Există standarde generale şi recomandări pentru etichetarea alimentelor; aditivi alimentari, contaminanţi şi reziduuri de pesticide; metodele de analiză şi eşantionare; igiena alimentelor; nutriţie şi alimente cu utilizări speciale dietetice; importul de alimente şi sistemele de inspecţie şi certificare a exporturilor; reziduuri ale medicamentelor de uz veterinar în alimente. Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor furnizează în teritoriu legislația specifică în care sunt menționate standardele primite de la Comisia Codex, iar la nivel județean, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor verifică implementarea acestora de către operatorii economici din industria alimentară“, a precizat dr. Dorin Imbrea, directorul adjunct al DSVSA.