Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În perioada 24-26 februarie, lucrătorii din cadrul Serviciului Ordine Publică – Compartimentul Delicte Silvice, împreună cu reprezentanţi ITRSV şi ai Ocolului Silvic Bocşa Română au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi descoperirii infracţiunilor şi contravenţiilor de natură silvică în zona Reşiţa-Bocşa-Dognecea.

„În cadrul acestei acţiuni s-a urmărit modul de exploatare a materialului lemnos şi descoperirea tăierilor ilegale şi a sustragerilor de lemn, controlul circulaţiei materialului lemnos. De asemenea au fost verificate legalitatea şi autenticitatea documentelor de provenienţă şi însoţire“, a precizat ag. Ancuţa Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin.

Au fost controlate 28 de autovehicule ce transportau material lemnos şi aplicate patru sancţiuni contravenţionale în valoare de 4.000 de lei. Una a fost aplicată pentru nerespectarea normelor referitoare la provenienţa, circulaţia şi comercializarea materialelor lemnoase şi trei privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice. Pe lângă sancţiunile contravenţionale aplicate au fost confiscaţi şi 3,2 metri cubi de material lemnos.

„Scopul acestor acţiuni îl reprezintă apărarea patrimoniului forestier privat şi a integrităţii acestuia“, a mai precizat ag. Cărbunaru. Poliţiştii l-au depistat pe Petru C., de 47 de ani, pe raza localităţii Dognecea care transporta material lemnos fără aviz de însoţire. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional, iar materialul lemnos de foc transportat, în cantitatea de 1,7 mc a fost confiscat.

Un tânăr în vârstă de 17 ani, a fost depistat în pădurea administrată de Ocolul Silvic Bocşa Română în timp ce tăia arbori nemarcaţi. Şi acesta a fost sancţionat contravenţional, iar cantitatea de lemn de foc tăiată, de 1,5 mc a fost confiscată.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu