Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Un cititor fidel ne-a trimis pe adresa redacţiei câteva imagini de pe drumul spre Semenic, cuvintele ce însoţesc fotografiile redând starea de revoltă stârnită de cantităţile mari de lemne tăiate.

„Dacă cineva ar fi mers în această săptămână la plimbare până pe Semenic ar fi văzut de-a lungul drumului Prislop – Semenic mormane enorme de lemne tăiate care aşteaptă să fie coborâte cu peridocurile. Sute, mii de metri cubi de lemne, majoritatea lemn tânăr. Şi dacă acel cineva ar şti că este o zonă de parc naţional – Parcul Semenic  Cheile-Caraşului, zona cu regim special de tăiat lemne, zona unde teoretic nici măcar locuitorii din zonă nu au voie să taie lemne din pădurea lor, şi-ar da seama că e ceva în neregulă.  Prea multe lemne tăiate, cantităţi enorme care sunt curios ce justificare au. Poate de aceea şi drumul Prislop-Semenic este aşa de prost, aproape impracticabil pentru maşini mici, pentru ca oamenii să stea frumos jos, să nu urce să vadă ce se întâmplă cu pădurile din Semenic. Mare păcat de judeţul nostru frumos, poate cel mai frumos judeţ din România!“, ne scrie cititorul, al cărui anonimat îl păstrăm.

2 Comments

 1. Dupa parerea mea cea mai mare afacere din acest judet este exploatarea si valorificarea lemnului. Insa este invaluita in tacere. Din aceasta zona a aparut un primar in Resita, un parlamentar si multe alte VIP-uri locale.

  Dupa cum a zis odata un padurar din Caras: „Nu putem noi taia cat creste!”

  Cat priveste Semenicul, au fost si sunt multe scandaluri in presa nationala cu taierile de lemne din acest Parc National. Din pacate sunt 2 chestii invers proportionale: pe de o parte statiunea Semenic tot mai parasita, abandonnata, cu un drum aproape impracticabil si pe de cealalta parte tot mai multe taieri de lemne din acest munte (chiar si de marginea drumului).
  O sa ramana Semenicul chel, fara de paduri!

  Ex-Tinctor

 2. Suna cineva la 112 sa reclame masinile ce transporta lemnul ?
  Oricine poate suna la 112 pentru asta.
  Dispecerul cere mai apoi politiei sa verifice daca masina are acte pe acest transport.
  Trebuie precizat numarul din fata al masinii, cat si cel al remorcii !
  De multe ori difera, remorca are un alt numar, tocmai ca sa incurce….

Adaugă comentariu