Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – La umbra scheletului funicularului de calcar, în Centrul Civic, sfidează privirile altă ruină-simbol: Hotel Semenic; nu departe îşi are pecetluită soarta Hotel Bistra.

Municipalitatea reşiţeană îşi tot făcea planuri de extindere, de reorganizare, şi nu ne referim aici la resursele umane, ci la spaţii. Au trecut prin asta Blocul 800, Poşta Veche şi erau în plan inclusiv Casa de Cultură şi Hotelul Semenic. Deocamdată, însă, nu s-a mai întâmplat nimic vizavi de ultimele două obiective avute în vizor inclusiv de primarul Ioan Popa. Au fost planuri mari pentru Hotel Semenic, pentru preluarea obiectivului, renovarea, regândirea spaţiilor, pentru a reuni o armată de funcţionari de la Primărie, împrăştiaţi prin tot oraşul, în fel de fel de sedii.

De ce Primăria n-a luat încă Hotelul Semenic, ruina din Centrul Civic? Edilul explică: „Pentru Hotelul Semenic, noi îi tot amendăm, le-am crescut impozitul cu 500%, fac tot ce-mi stă în putinţă. Dacă nu intră în faliment, nu reuşim să-l luăm. Este în continuare în insolvenţă, Gruia Stoica spune o poveste, de vreun an, că o să aloce nişte resurse financiare, că o să-l facă. Dar nu e singurul, el mai are un hotel din ăsta şi în Poiana Braşov şi e în acelaşi stadiu, tot abandonat“.

Hotelul Semenic pare să împartă acelaşi tragic destin cu Hotelul Bistra, din cartierul reşiţean Lunca Pomostului. După cum preciza primarul, „Bistra este sub sechestru DIICOT“.

Lista spaţiilor care ar putea găzdui turişti dar care, din diverse motive, nu-şi pot îndeplini acest obiectiv continuă cu un teren şi o neterminată construcţie, din zona Gării de Nord, din ograda omului de afaceri Emil Bulboacă, pe care-l ştiţi probabil de la Pensiunea Brânduşa, de la Secu. „Concesiunea de la Gară, suntem în instanţă cu ea, am solicitat anularea concesiunii, pentru că nu ne-a plătit de vreo doi ani“, ne-a lămurit Popa. Cât despre silueta deja dărăpănată, încă neterminată din zona Gării, primarul a adăugat: „Şi-o ia acasă! Dacă instanţa spune că anulează concesiunea pentru neplată, îşi ia stâlpii în spinare şi-i duce acasă“.

2 Comments

  1. Johann Nicolescu Reply

    Prea multe „cadavre” imobiliare se afla in Resita care ar putea oferii multe oportunitati de utilizare si pe care chiar unele institutii de stat (DIICOT si altele) le blocheaza si ajung sa se distruga.

  2. Nicolescu Johannis Reply

    PROSTIA si INCOMPETENTA ţine în ruină multe imobile din Reşiţa. In loc ca aceste imobile sa fie valorificate, ele stau si se distrug

Adaugă comentariu