Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Municipalitatea de pe Bârzava a decis să clarifice de la început lucrurile în privinţa posibililor beneficiari.

Pentru a delimita clar lucrurile în legătură cu persoanele care pot frecventa centrele de zi pentru persoanele vârstnice, municipalitatea de pe Bârzava, prin Serviciul Public de Asistenţă Socială, a anunţat condiţiile pe care solicitanţii trebuie să le îndeplinească. De fapt, acestea nu sunt deloc restrictive, însă precizările au fost necesare mai ales ca urmare a inaugurării recente a unui asemenea centru, în cartierul reşiţean Piaţa Republicii, în fosta baie comunală.

Astfel, pensionarii care doresc să beneficieze de servicii specializate în cadrul unei asemenea unităţi de asistenţă socială – desfăşurarea unor activităţi recreative, acţiuni cultural-religioase, oferirea unei mese de prânz – trebuie să deţină următoarele documente:

– cerere prin care să solicite includerea în cadrul acestui centru;

– copie după buletin sau carte de identitate;

– cupon de pensie (pensie anticipată sau limită de vârstă);

– adeverinţă de la medicul psihiatru;

– adeverinţă de la medicul de familie.

Actele pot fi depuse la Serviciul Public de Asistenţă Socială, situat pe Strada Libertăţii nr. 18-22 (fosta Poştă veche), de luni până joi, între orele 7.30 şi 16.00, iar vineri, de la 7.30 la 13.30, după cum se arată într-un comunicat emis de către Biroul de presă al Primăriei Reşiţa.

Antoniu Mocanu

Adaugă comentariu