Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În urma apariţiei articolului „Cum a fost ajutată Reşiţa să piardă“, apărut pe CAON, senatorul Ioan Narcis Chisăliţă îl contrazice pe edilul municipiului.

Într-un comunicat trimis redacţiei, senatorul PSD face şi mărturisirea că primarul Reşiței i-a fost simpatic şi chiar se ferea de colegii de partid să spună asta: „Probleme, Neluţule? Recunosc că primarul municipiului pe a cărui rază de acțiune am şi eu domiciliul începuse să îmi fie simpatic. Mă feream de colegii de partid să fac afirmaţii de simpatie faţă de Neluţu pentru că ştiţi prea bine că fiecare partid are talibanii lui. Chiar îmi spuneam în mintea mea, dă-o ‘ncolo de politică, dacă Tăiţelu reuşeşte, ciocul mic şi joc de glezne. Eventual, vreo lovitură la mantinelă să nu se spună că Opoziţia doarme. Dar, am aşteptat şi tot am aşteptat. Proiecte anunţate ce aduc cel puţin şapte milioane de euro în Reşiţa. Ce avem acum, după trei ani de mandat? O alee de promenadă, ce-i drept frumoasă, şi? Aaa, să nu uit! Și o balustradă care ne-a costat 8 miliarde lei vechi! Proiecte. Da, minunate proiecte ce, însă, cad unul după altul. Domnul Popa spune de OUG 114/2018 ca despre bariera ce-l împiedică să-şi pună în practică proiectele. Dacă s-ar chivernisi ceva mai bine şi nu ar face un adevărat bungee jumping cu proiectele şi cu bugetul local, parcă m-aş abţine de la a-l critica. Dar, de ceva vreme, Domnia Sa caută scuze motivate prin decizii ale administraţiei PSD pentru a-şi masca impotenţa de a pune în practică nenumăratele proiecte anunţate. Acum, i-a căşunat pe ordonanţa ce spune că, în construcţii, salariul minim este de trei mii de lei. Şi, vezi Doamne, de aia nu poate el dezvolta Reşiţa. Domnule primar, cu toţii facem politică şi dă bine câteodată să umflăm puţin segmentul în care le spunem alegătorilor ce vom face. Şi dumneavoastră şi eu avem trei ani de când am fost aleşi. Dumneavoastră, la municipiul reşedinţă de judeţ, promiteţi fără acoperire. Îmi cer scuze, pentru a fi corect, aţi cam făcut undeva la 20-30 la sută. Cu indulgenţă dau acest procent, pentru a nu mă acuza de critică fără aplicaţie. Eu, la Senat, am cam trecut de 50 la sută cu proiectele de legi dintre care cele mai multe au devenit legi. Cu toată consideraţia, domnule primar, lăsaţi avioanele, coborâţi din ele şi haideţi să facem ceva pentru dezvoltarea în teren şi nu pe hârtie a acestui municipiu. Cu tot respectul, al dumneavoastră concitadin şi temporar senator, Ioan Narcis Chisăliţă“.

2 Comments

  1. Are dreptate senatorul Chisalita! Primarul a aruncat in public o multime de proiecte doar asa ca sa se laude si apoi sa spuna ca din cauza Guvernului nu le poate face! In fond pe el il intereseaza doar drumul spre munte, pe unde are afaceri! Funicularul (un adevarat pericol, mancat de rugina) la cumparat doar ca sa-l scape pe Barbalata de el. Macar cand era la Barbalata, Primaria incasa impozit pe teren. Acum… ciuciu! Organele Statului (SRI, DNA, Procuratura) trbuie sesizate ca sa lamureasca. Acum se plange ca s-a marit salarul la personalul din constructii la 3000 lei si ca il costa mai mult! Acum cateva zile spunea ca ori si cum cei din constructii aveau de mult 3000 lei. Cine il mai poate intelege?
    Noi insa intelegem ca la Primarie sunt multi papagali si unul si mai mare….
    De asemenea toata presa din CS a fost cumparta, ca zilnic vedem articole prin care Primarul face si drege dar realizari…nimic! Doar o alee de pierdut timpul….

    • Cu cat trece timpul,adica ani cu atat este mai greu,indiferent cine va fi la primarie.Dar cand zici ca Popa nu a facut nimic ,la cine te raportezi la cei care au fost au golit saci de bani si nu au facut si nu a ramas nimic dupa ei!!!

Adaugă comentariu