Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Directorul Transal Urbis, operatorul de transport și salubritate din Caransebeș, Ovidiu Chimigeriu, a răspuns într-o conferință de presă acuzațiilor venite din partea unor consilieri locali PSD. Conform acestora, managementul societății e unul defectuos.

Chimigeriu s-a referit mai ales la procesul cu Green Ecobauer, aflat pe masa judecătorilor, moștenit de la fosta conducere Transal. „După ce li s-a făcut plângere penală pentru mai multe nereguli, Green Ecobauer, o firmă în faliment, ne-a dat în judecată pentru neplata a două facturi în valoare totală de 116 mii lei. Instanța a dat o decizie în primă fază să plătim această sumă, plus dobânzi convenționale de 640 mii lei. Am făcut apel, suntem în instanță, nu e o sentință definitivă, mai avem două căi de atac. Eram obligați să continuăm procesul, altfel venea Curtea de Conturi și zicea de ce plătiți, poate ați fi câștigat în instanță. Amintiți-vă că am câștigat procesul cu microbuzele. O să vedem după o sentință definitivă, dacă chiar va trebui să plătim, o să vedem cine este responsabil pentru contractul cu Green Ecobauer. Ni s-a deschis apoi un nou proces, să ni se pună sechestru, doar pe baza unor articole de presă în care dl primar spune că nu e de acord cu majorarea tarifelor, sau dl Bogdea spune că avem de plătit redevență la Primărie”, a declarat directorul Transal Urbis.

Acesta s-a referit și la situația economică a societății, una nu ușoară, dar nici așa gravă cum lasă anumite persoane să se înțeleagă. „Suntem o firmă fără datorii, nu suntem în insolvență, dar ne descurcăm mai greu după ce s-a redus tariful. Avem tarif mai mic ca la Reșița, la Reșița e aproape 15 lei, la noi doar 10 lei”, a mai precizat Chimigeriu, care crede că toate aceste atacuri au ca finalitate externalizarea serviciului de salubritate către o firmă privată.

R.M.

Adaugă comentariu