Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Un număr de 31 de trenuri asigură, începând de acum, până la finele sezonului estival, legătura între principalele oraşe ale ţării şi litoralul românesc. De asemenea, alte câteva trenuri fac legătura între diferitele staţiuni. Inclusiv reşiţenii vor avea parte de astfel de garnituri, iar la achiziţionarea biletelor există posibilitatea de a obţine diferite reduceri.

Sezonul estival a determinat operatorul de căi ferate să-şi adapteze circulaţia trenurilor la fluxul de pasageri. Astfel, până în 9 septembrie, un număr de 31 de trenuri vor asigura legături între principalele oraşe din ţară şi litoralul românesc. Astfel, pe toată durata sezonului estival, vor pleca spre mare trenuri din Bucureşti, Arad, Oradea, Cluj Napoca, Braşov, Sibiu, Timişoara, Reşiţa, Satu Mare, Suceava, Iaşi şi Galaţi. De asemenea, celor interesaţi le sunt puse la dispoziţie legături între Constanţa şi staţiunile Eforie, Neptun, Costineşti şi Mangalia, în intervalele orare cele mai solicitate.

Celor care îşi cumpără bilete dus-întors, operatorul de căi ferate le promite o reducere de 10 la sută, iar pentru achiziţionarea on-line a biletelor, se mai adaugă una de 5 procente.

În perioada 21/22 iunie – 7/8 septembrie, în Reşiţa Nord, spre Mangalia, este pus la dispoziţie un tren care pleacă de la ora 22.08, ajungând la capăt de linie în jurul orei 12.17. Însă reşiţenii pot prinde şi trenurile care pleacă spre litoral din Timişoara, dacă se mulţumesc să schimbe trenul în Caransebeş. Cu titlu de exemplu, un bilet întreg, la clasa a II-a, cu acceleratul (Regio Expres) până la Caransebeş, apoi cu rapidul (Inter Regio) până la Constanţa, costă 113 lei.

Informaţii suplimentare se pot obţine accesând www.cfrcalatori.ro, la tel. 021/9521 sau direct, personalului din staţiile CFR.