Caraş-Severin, Romania

CORONINI – După încercări repetate în găsirea unei firme interesate de restaurarea ruinelor, conducerea Primăriei Coronini a primit vestea cea bună abia luna aceasta, la aproape zece luni de la începerea căutărilor. Pentru acest proiect, în valoare de 4,5 milioane de euro, au intrat în luptă trei constructori, ca în final lucrarea să fie adjudecată de o firmă din Ploieşti, după cum ne-a declarat primarul Ilie Boboescu.

„În sfârşit, avem un constructor pentru cetatea «Sf. Ladislau»! Nu este încă cu acte în regulă, aşteptăm să întocmim procesul-verbal în următoarea şedinţă, dar lucrurile sunt cât se poate de clare.  Firma care a câştigat licitaţia este din Ploieşti. În aproximativ o lună ar putea începe şi lucrările, care, potrivit contractului, nu ar trebui să dureze mai mult de 18 luni. Este un termen foarte limitat şi doar cu aprobarea celor de la ADR Vest, căci este un proiect derulat prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, constructorul poate obţine, eventual, vreo prelungire, în cazul în care timpul nu va fi favorabil. Dar, dacă iarna va fi blândă, cum a fost cea trecută, atunci constructorul va putea lucra fără nici un fel de problemă“, a explicat primarul comunei Coronini.

Cetatea Ladislau a fost ridicată în jurul anului 1427 şi este situată pe dealul cunoscut de localnicii din Coronini sub numele Culă, în oglindă cu cetatea Golubac Grad de pe malul sârbesc al Dunării. Pe lângă restaurarea, consolidarea şi conservarea cetăţii medievale, proiectul mai are în vedere şi reamenajarea spaţiului pentru ca, la final, obiectivul să fie inclus în circuitul turistic.

Adaugă comentariu