Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Şeful administrativului reşiţean spune că nu va trece jumătatea lui iunie şi vom şti firma care se va ocupa de lucrările finanţate cu 6 milioane de euro. În perioada execuţiei, terasele din Centru vor fi înălţate şi vor continua să funcţioneze.

Primarul Ioan Popa a dezvăluit, pentru reşiţeni, cum stăm cu pregătirile pentru lucrările din Centrul Civic. Se anunţă dale noi, serioase, care să permită traficul adevărat, necesar intervenţiilor şi evenimentelor din piaţa centrală, dar şi renovări ale artezienei maestrului Lucaci.Centrul Civic a trecut prin cele două etape – de eligibilitate şi tehnică – şi până în 5 iunie am promisiunea colegilor mei de la Achiziţii Publice că se va face şi evaluarea financiară, astfel încât în prima jumătate a lunii – în 10, în 12 iunie – vom putea anunţa câştigătorul şi la Centrul Civic, şi la cele şase străzi din Luncă“, a detaliat edilul.

La capitolul financiar, „proiectul este de 6 milioane de euro, iar străzile (cele şase din Luncă, dintre cele două bulevarde) sunt 4 milioane de euro, a completat primarul. Sunt 2,5 de hectare în Centru, 25.000 de metri pătraţi, dacă împărţim cele şase milioane la 25.000 de metri pătraţi, rezultă un preţ undeva sub 200 de euro pe metrul pătrat. La Alba Iulia s-a făcut cu 250 de euro metrul pătrat, la Oradea s-a făcut cu vreo 170 de euro metrul pătrat. Dar noi pe lângă asta mai avem stâlpi de iluminat, infrastructuri de canale pluviale, electrice, reabilitare la fântână“.

Întrebat vizavi de terasele deschise în piaţa centrală, Ioan Popa a explicat: „Am discutat subiectul ăsta. Desfacem partea de terase şi săltăm pur şi simplu barul în sus, şi se lucrează sub el, după care îl lăsăm la loc“.

FOTO: Emanuel Aconstantinesei

Adaugă comentariu