Caraş-Severin, Romania

CONSTANTIN DAICOVICIU – De săptămâna trecută, în localităţile Zăgujeni şi Prisaca, sate aparţinătoare comunei Constantin Daicoviciu, se lucrează la asfaltarea a două străzi.

Lucrările continuă astfel proiectul, demarat anul trecut de administraţia locală, privind modernizarea infrastructurii rutiere cu fonduri din bugetul propriu. „În 2013 asfaltările s-au făcut la Maciova şi Mâtnicu-Mare, iar acum lucrăm la Zăgujeni şi Prisaca. Costul acestui proiect se ridică la suma de un milion de lei, cheltuieli pe care le suportăm din bugetul local”, ne-a explicat primarul Daniel Boambeş.

Un alt proiect aflat în implementare vizează construirea unui centru after-school pentru elevii de etnie romă din satul Maciova. De serviciile acestei unităţi vor beneficia aproximativ 50 de copii care, după terminarea orelor de curs, vor putea servi aici un prânz cald, şi, ajutaţi de meditatori, îşi vor pregăti lecţiile pentru la şcoală. Centrul ar urma să fie gata în anul 2015. Fondurile vin de la Banca Europeană de Investiţii.

Adaugă comentariu