Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Punerea pe picioare a noului sistem centralizat de furnizare a energiei termice la Reşiţa, cuprinzând opt centrale de zonă, este în întârziere.

Deşi inaugurarea oficială a celor opt puncte termice transformate în centrale a fost planificată spre finele lui decembrie 2011, aceasta nu s-a făcut nici acum. Iar vina aparţine, potrivit municipalităţii, societăţii care trebuia să facă lucrările.

„Nu s-a făcut recepţia iar lucrările vor întârzia cu o lună din diverse motive, fapt pentru care vom aplica executantului penalităţile corespunzătoare, în conformitate cu prevederile contractului“, a explicat Mihai Stepanescu, primarul Reşiţei.

Acesta a precizat că executantul şi-a luat angajamentul că săptămâna aceasta va da drumul la două dintre centrale, urmând ca în fiecare dintre săptămânile următoare să fie deschise tot câte două.

Cu toate acestea, dacă până vineri, 13 ianuarie – dată până la care CET 2010 are contract cu furnizorul de gaz –, Reşiţa nu face rost de bani, rămânem fără încălzire.