Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Primarul Reşiţei nici nu vrea să audă de refolosirea locurilor de veci, luând în considerare extinderea cimitirelor.Spunea cineva, văzând cimitirele din Reşiţa, că morţii au ajuns să fie mai mulţi decât vii. Chiar şi aşa, cimitirele devin, pe zi ce trece, tot mai neîncăpătoare. Reprezentanţii municipalităţii au încercat pe mai multe căi să rezolve situaţia, iar acum a reuşit să pună la punct un amplu proiect de extindere a unora dintre cimitirele existente, şi chiar de creare a unora noi.

Am introdus un proiect pentru extinderea cimitirelor, am primit zilele trecute o nouă ofertă legată de un teren, pe care urmează să o analizăm în cadrul unei şedinţe viitoare de consiliu local, explică Mihai Stepanescu, primarul Reşiţei. Vom solicita Romarm, societate care gestionează bunurile aparţinând SC Arsenal, să ne ofere cele cinci hectare din faţa sediului fostului IMR. Un al treilea obiectiv similar ar fi că deja se lucrează la un studiu geotehnic pentru un teren de pe Calea Timişoarei, undeva în partea stângă, după calea ferată“.

Potrivit şefului administraţiei locale reşiţene, în urmă cu doi ani a mai fost realizată o extindere a Cimitirului Nr. 8, din zona Microraionului 4, unde au existat cele mai multe solicitări. De asemenea, pe Calea Timişoarei, se are în vedere achiziţionarea de teren, însă deocamdată procedurile sunt îngreunate din cauza hârtiilor. „N-avem extrasele de carte funciară şi alte documente, lucru care ţine de o altă instituţie: Oficiul Judeţean pentru Cadastru“, se plângea primarul.

În momentul de faţă, „în Cimitirul 8 ar mai exista doar 100 de locuri, dar se poate căuta în acte, pentru că după o perioadă de şapte ani se poate vorbi despre folosirea locului din nou, preciza edilul. Dar eu, personal, optez pentru extindere, pentru a nu intra în litigiu cu cineva. Acum avem două oferte venite din partea a doi proprietari din vecinătatea acelui cimitir. Şi avem posibilitatea de a continua, inclusiv în faţa IMR, unde există un teren care s-ar preta pentru un asemenea scop. Este vorba despre aproximativ 3,5 hectare de teren, pe lângă alte 0,8, prevăzute într-un material prezentat consilierilor. Pe lângă celelalte obiective investiţionale, şi acesta trebuie luat în calcul şi finalizat“.

Antoniu Mocanu

Adaugă comentariu