Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Atât la Reșița, cât și la Caransebeș, președintele în exercițiu a fost favoritul alegătorilor.

În reședința de județ, Klaus Iohannis a obținut 37,22 % din voturi, urmat de Viorica Dăncilă cu 24,1%, Dan Barna cu 12,78% și Mircea Diaconu cu 10,98% din voturi. „La Reșița, din cele 27.064 de persoane care s-au prezentat la vot, 10.075 au ales să susțină candidatura președintelui Klaus Iohannis, semn că politica liberală, implementată în ultimii trei ani la nivelul administrației locale, este una ce câștigă încrederea reșițenilor!”, a declarat președintele PNL Reșița, Ioan Popa, primarul municipiului.

La Caransebeș, victoria lui Iohannis a fost și mai clară, cu o diferență de peste 20 de procente în fața fostului premier, 43,93% față de 23,67%. Au urmat Dan Barna cu 11,62% și Mircea Diaconu cu 11,49%. „Rezultatul de la Caransebeș este peste media națională și cea județeană a PNL, peste cel de la europarlamentare. Statistic, rezultatul PNL de la Caransebeș este mai bun decât cel al PSD, ALDE și Pro România la un loc. Pe listele suplimentare au fost mulți din localități conduse de PSD, gen Păltiniș, Teregova, Buchin, dacă i-am bătut la Buchin sau la Păltiniș și fără cei care au votat pe liste suplimentare aici, vă dați seama că mă bucur pentru că stăm bine și în fiefurile PSD”, a spus și Andrei Ungur, președinte PNL Caransebeș, făcând referire la faptul că social-democrații au spus că PSD ar fi avut un scor mai mare în județ dacă nu ar fi fost atâția votanți pe listele suplimentare.

Întrebat la conferința de presă, la care a participat alături de viceprimarul Marius Isac, cum comentează votul pe care primarul liberal Felix Borcean l-a dat pentru candidatul USR, Dan Barna, Andrei Ungur a precizat: „E clar că dl Borcean nu mai are nicio legătură cu PNL, îi felicit pe cei de la USR că au un primar de municipiu la nivel național”.

R.M.

Adaugă comentariu