Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Potrivit medicului Stana Baneu, de la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, elevii de la Colegiul Național „C.D.Loga” au fost testaţi radiologic, pentru că este cea mai concludentă analiză pentru stabilirea corectă a diagnosticului.

După cum v-am informat zilele trecute, la Colegiul Național „C.D.Loga” din Caransebeş a fost depistat un caz de TBC, bolnavă fiind o elevă de 17 ani, din clasa a XI-a, Filologie. Conducerea liceului a luat măsuri imediate şi cu o firmă specializată s-a făcut dezinfecţia clasei unde a învăţat fata, iar colegii elevei au fost supuşi testării.

„Fata a fost izolată, fiind internată în prezent la Timişoara. Toţi cei 22 de colegi ai fetei au fost testaţi şi nu am găsit probleme“, ne-a spus medicul care a descoperit cazul, dar care a şi testat ceilalţi elevi, dr. Stana Baneu. Deşi au fost părinţi nemulţumiţi că elevii sunt supuşi radiaţiilor şi nu testelor cu produs biologic (substanţă reactivă), Stana Baneu a adăugat că nu există motive pentru nemulţumirea părinţilor: „În primul rând, acea substanţă nu există în niciun spital din România. Noi am comandat-o, dar nu există. Apoi, testul cu produsul biologic este doar orientativ. Substanţa arată prezenţa infecţiei, dar nu este o metodă concludentă pentru un diagnostic ferm. De aceea, pentru siguranţă, copiii au fost supuşi examinării radiologice şi toţi sunt sănătoşi“.

Adaugă comentariu