Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Este întrebarea la care a încercat să răspundă inspectorul general Adrian Doxan.

Întrebarea a venit în urma prezentării materialului privind performanţa şcolară în cadrul şedinţei lunare a Colegiului Prefectural. Mai exact, directorul OJFIR Caraş-Severin, Nicolae Verindeanu, a întrebat „Cât costă astăzi un dascăl? Şi, ca să nu fiu greşit înţeles, care este suma suportată de către stat pentru a susţine un dascăl?“. Între timp, în sală au fost glasuri care au încercat să explice că „un dascăl e nepreţuit“, dar noul inspector şcolar general a oferit datele tehnice aşteptate: „E vorba despre o cheltuială reprezentată de sume cuprinse între 40.000 şi până la maximum 70.000 de lei pe an pentru un dascăl“, a explicat Doxan.

Potrivit analizei făcute, procentul de promovare, de anul trecut, la Evaluarea Națională, a crescut cu aproape 13 procente față de anul școlar anterior. „Putem spune că procentul de promovare la Evaluarea Națională a crescut în Caraș-Severin, comparativ cu anul școlar 2013 – 2014, cu 12,71%. Nu același lucru se poate spune, însă, despre examenul de definitivat, unde promovabilitatea a fost de doar 33,33%, după rezolvarea contestațiilor. La cele 72 de lucrări scrise, doar 24 de candidați au reușit să obțină note de peste opt”, a adăugat inspectorul şcolar general. O fi mare, o fi mică suma pentru un dascăl? Dacă se merită o să vedem la examenele ce se apropie…

5 Comments

  1. A celui din poza, este simplu…manipulabilul de serviciu. Doamne fereste, cine sunt extraterestrii care il pun pe asta sef la invatamant, cand toata lumea stie ce este cu el? In ce tara suntem?

  2. serban cosmin Reply

    A fost un elev chiulangiu..”.a comandat la Serban Nicolae dir scolii…(la fostul Grup scolar Al. Popp un gratar realizat din electrozi de sudura fara sa plateasca vre un ban … doar asa , electrozii au fost pentru elevi ca sa invete meserie la scoala profesionala )” Un asemeea nepriceput ocupa post de conducere? El va tapa absolventii noi de numai.

Adaugă comentariu