Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – După ce s-au tot clădit şi scos la mezat, toaletele publice ale urbei sunt aproape pe cale de dispariţie.

Cele ecologice – sau mai bine zis bombele ecologice – s-au adunat toate în ograda unui serviciu, mai mult nefuncţionale decât folosibile. Celelalte, clădirile, unele s-au închis, altele n-au funcţionat, iar altele au fost date unor firme. Să nu uităm că au existat şi cazuri în care, în toaletele publice reşiţene au funcţionat ateliere de reparaţii auto sau chiar aprozare, probabil cu îngrăşământ ecologic… Acum, Reşiţa e gata să păşească într-o nouă eră, cea a toaletelor automate.

Ei, bine, dacă aţi văzut prin filme, astfel de amenajări care se curăţă singure după folosire, aşa ceva va fi şi pe malurile Bârzavei, cu monitorizare inclusiv prin GPS, totul programat, ca la carte. Pentru acest an, bugetul urbei a fost rectificat, urmând să fie alocată suma de 150.000 de lei pentru închirierea a cinci asemenea toalete publice automate. Iar reşiţenii care vor avea nevoie de ele le vor putea folosi contra unui tarif modic, de 50 de bani.

După spusele reprezentanţilor Serviciului Public pentru Întreţinerea şi Repararea Patrimoniului, de Iluminat Public şi Deszăpezire, două dintre acestea vor fi amplasate în zona Centrului Civic, iar celelalte trei în cel mai populat cartier al urbei – Lunca Bârzavei. Niciuna nu a fost prevăzută pentru zona veche a Cetăţii de Foc

1 Comment

  1. Ideea este ca in zonele publice cele mai frecventate de cetateni sa fie toalete, nu pe orice strada! Poate de acum, in spatele hotelului Semenic nu vom mai avea mirosurile pestilentiale de urina generate in/de „zona taxi” si trecerea spre Cultural!?….
    Si pentru toaletele publice, important va fi sa le utilizam si intretinem responsabil!
    Totul are un inceput! Inclusiv pedepsirea aspra a celor care distrug tot ce este public sau incearca sa foloseasca orice serviciu fara sa plateasca!

Adaugă comentariu