Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Asta le-a recomandat primarul Ioan Popa reşiţenilor nemulţumiţi de majorarea tarifelor la gunoi. Edilul crede că vina aparţine forului judeţean, care n-a gestionat bine situaţia, existând mereu scuze de genul: „ba că le-a picat nu ştiu ce acoperiş, ba că tocătorul avea ciocane şi n-avea cuţite, şi altele“.

Subiectul a fost adus în discuţie cu prilejul întâlnirilor dintre reprezentanţii Primăriei şi conducerile asociaţiilor de locatari din municipiu, majorarea tarifelor fiind pusă pe seama faptului că deponeul de pe Dealul Lupacului nu funcţionează.

Primarul Ioan Popa a explicat că deocamdată nu se poate face nimic vizavi de tarifele la gunoi şi că municipalitatea a plătit deja undeva la 7,6 milioane de lei doar pentru transportul acestuia la Oradea. „Dacă doriţi să căutaţi vinovaţi, vă sugerez să-i căutaţi în curtea Consiliului Judeţean. Ne-au băgat cu forţa în ADI, această asociaţie de dezvoltare intracomunitară. Mâine aş ieşi! Stau ca un sclav şi aştept să dea drumul la deponeul nou“, spunea primarul, plângându-se de faptul că, de când se află în fruntea urbei, tot aşteaptă pornirea activităţii pe Dealul Lupacului. Edilul a mai amintit şi de intenţiile de a cere banii aruncaţi în calea deşeurilor, inclusiv în instanţă, de la Consiliul Judeţean, dar şi de ultima amendă, de 270.000 de lei, cu care a fost arsă Primăria Reşiţa pentru că n-a colectat selectiv. Iar amenzile care urmează să le încaseze pentru aceeaşi problemă vor fi cu mult mai mari.

Ioan Popa le-a mărturisit oamenilor că, dacă ar avea posibilitatea, ar ieşi din ADI, pentru a trece pe colectare selectivă şi pentru a valorifica deşeurile, urmând ca municipalitatea să scoată şi profit din această activitate. Şi dacă tot a adus în discuţie colectarea selectivă, edilul ne-a chemat, în mod public, acasă, „să veniţi să filmaţi, să vedeţi cum soţia mea a pregătit cutii pentru colectarea selectivă. Avem una pentru plastic, una pentru sticlă, alta pentru hârtie“…