Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Din cuvintele comisarului şef Viorel Avram, şeful IPJ CS, am putut afla care este realitatea la capitolul siguranţă în sistemul preuniversitar din judeţ. Potrivit oficialului, în Caraş-Severin, în anul şcolar precedent, funcţionau 418 unităţi de învăţământ (127 în oraşe, 291 la sate), cu 11 mai puţine decât cu un an mai devreme. Dintre acestea, cele mai multe (218) sunt grădiniţe, 164 de şcoli gimnaziale şi 36 de licee sau colegii.

Doar 6,29% din total (adică 27) se bucură de pază umană, dintre care 19 în oraşe, 8 la sate. Iar 27,92% (adică 117) sunt dotate cu sisteme de supraveghere video, dintre care 37 în oraşe, 80 la sate. Cele mai multe unităţi de învăţământ care dispun atât de pază umană, cât şi de sisteme de supraveghere video, se regăsesc pe raza municipiilor Reșița și Caransebeș și a orașelor Bocșa și Oravița. La polul opus, 253 de şcoli, adică 60,38 % din total, nu dispun nici de pază umană, nici de sisteme de supraveghere video. Dintre acestea, 50 (19,76%) sunt în oraşe, iar 203 (80,23%) la sate. Cele mai multe unităţi de învăţământ care nu dispun de pază umană şi nici de sisteme tehnice de supraveghere video se află pe raza orașelor Oțelu Roșu, Băile Herculane, Anina și Moldova Nouă.

Au fost sesizate 15 infracţiuni (11 în oraşe, patru la sate), cu patru mai puţine decât în anul anterior, toate comise în incinta unităţilor de învăţământ. Trei la Reşiţa, câte două la Anina şi Bocşa, precum şi câte una la Caransebeş, Băile Herculane, Oţelu Roşu, Moldova Nouă, Sasca Montană, Potoc, Obreja şi Vărădia. Victimele au fost toate elevi. Dintre autori, 13 au fost cunoscuţi, două furturi rămânând cu autor necunoscut. 11 fapte au fost de lovire sau alte violenţe, două au fost de furt, una de vătămare corporală şi alta de port de obiecte periculoase fără drept.

A.M.

1 Comment

  1. Ce o să faceți mai tablagiilor daca a-ți da piept cu maci cartelurilor din Mexic sau Columbia?Când vă luați de bătrânii de pe marginea străzii când săracii mai vând și ei un fir de pătrunjel atunci vă dați mari,băii urmași ai lui Sancho Panza lui peste?Tom și Jerry se prăpădesc de ras când ar de poliția română și isprăvile ei de rasu-plansu.Hai mai taie din ele dale dreacu că ne-ai plictisit nea comisar șef :)))))))

Adaugă comentariu