Caraş-Severin, Romania

În prezenţa vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ionesie Ghiorghioni, a deputaţilor Valentin Rusu şi Gheorghe Hogea, a primarului Caransebeşului, Marcel Vela, a reprezentanţilor Episcopiei Caransebeşului şi a invitaţilor a fost inaugurat Căminului pentru Persoane Vârstnice „Sfinţii Constantin şi Elena“ din municipiul de pe Timiş şi Sebeş.

Consiliul Judeţean Caraş-Severin a demarat procedurile necesare pentru obţinerea finanţării în vederea construirii şi dării în folosinţă a unui astfel de cămin pornind de la constatarea numărului mare de persoane vârstnice care se confruntă cu diverse probleme sociale“, a declarat cu această ocazie vicepreşedintele Consiliului Judeţean. Finanţarea construcţiei Căminului pentru Persoane Vârstnice „Sfinţii Constantin şi Elena“ a fost obţinută de la Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale în două tranşe care, însumate, ajung la valoarea de 3.797.000 de lei.

Căminul inaugurat va oferi găzduire pe perioadă nedeterminată, asistenţă medicală şi îngrijire precum şi consiliere psihologică unui număr de 50 de beneficiari. În vederea dării în folosinţă a centrului amintit, Consiliul Judeţean a încheiat un acord cu Episcopia Caransebeşului în vederea utilizării terenului pe care s-a realizat construcţia căminului, iar cu o donaţie de 40.000 de euro venită din partea SC Alcoa Fujicura din Caransebeş a fost achiziţionat mobilierul.

Consiliul Judeţean Caraş-Severin a participat la co-finanţarea acestui proiect prin susţinerea tuturor cheltuielilor referitoare la utilităţile publice şi dotarea căminului care să răspundă astfel nevoilor viitorilor asistaţi.

Camelia Şuşco

Adaugă comentariu