Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – După ce în urmă cu cinci ani și-a desființat punctele de lucru din județ, instituția va trebui să găsească o soluție pentru a veni în sprijinul oamenilor din teritoriu.

Matei Lupu, prefectul județului, și-a intrat în pâine și, în prima zi de la instalare, a condus lucrările Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Persoanele Vârstnice, cadru în care pensionarii au fost primii care i-au sesizat câteva probleme cu care se confruntă. S-a vorbit în special despre punctul de lucru al Casei Județene de Pensii care funcționa în Moldova Nouă, dar care a fost desființat în 2010, instituția putând să-și deschidă acolo, eventual, o casă locală, după cum a răspuns directorul acesteia, Dorin Gheorghe Brăilă.

De fapt, potrivit acestuia, deschiderea porților unei case locale de pensii în Moldova Nouă n-ar fi posibilă prea curând, întrucât la data închiderii vechiului punct de lucru s-a făcut o analiză și acesta înregistra o singură solicitare de pensionare pe zi. Cu alte cuvinte, nu se poate cumpăra aparatura necesară, costisitoare, cu transmisiuni prin serviciile speciale, și nu se pot bloca doi sau mai mulți angajați pe o structură care să primească o hârtie pe zi…

Prefectul Matei Lupu, care a precizat că problema nu-i este străină, a invitat Casa Județeană de Pensii să găsească o soluție pentru a ajuta oamenii din teritoriu. Mai ales în cazul celor din Moldova Nouă sau din Clisură, unde, pentru orice legătură cu CJP, localnicii sunt obligați să schimbe câteva autobuze pentru a ajunge la Reșița. Asta ca să nu mai discutăm despre ora la care ajungi la Reșița, despre programul de audiențe și drumurile pe care mai trebuie să le faci. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a propus găsirea unei soluții pentru ca, după un anumit program, o delegație de la CJP să preia solicitările cetățenilor din zona Moldova Nouă, apoi pe cele din Oravița, în drum spre Reșița, rezolvând astfel o bună parte din acea parte îndepărtată a județului. Conducerea CJP și-a manifestat deschiderea față de propunere, urmând să găsească o soluție.

În încheierea ședinței, prefectul Matei Lupu a lansat o invitație la dialog, la deschidere, pentru a pune lucrurile pe roate, „atât cât putem noi munci“.

4 Comments

 1. Hai sa-i dau eu o solutie: Sa doteze un om cu un laptop + o imprimanta care se poate deplasa la un birou din Moldova Noua odata pe saptamana, sau la doua saptamani.
  Cat este de mare investitia? 3.000 lei?
  A. Si un modem de date. Sau telefon cu pachet de date inclus.
  Chestia este ca ar trebui cateodata sa ne mai gandim si la oameni. Oameni care au cotizat o viata ca sa poata sa traiasca aia de la casa de pensii bine.

  • Avem o clasa politica de nota 1 ,cand te uiti la ei parca sunt niste specimene venite de pe alta planeta.Nici unul dintre acestia nu au interesul sa mearga bine orasul Resita,toti se lupta pentru bani si putere.Acum cred ca sunt multumiti cei care i-au votat , succes va doresc !.

  • Pentru început există o soluție și mai simplă și mult mai ieftină: să răspundă dracului cineva la telefonul instituției! Timp de luni de zile nu a răspuns nimeni la el! Intra robotul care-ți spunea să aștepți și apoi îți închidea de tot.

 2. O institutie mai prost organizata decit casa de pensii nu am intilnit.De la telefoanele care suna, suna si nu raspunde nimeni pina la faptul ca nu se respecta programul de relatii cu publicul si „greata” functionarilor care-ti raspund de sus.Doamne fereste sa ai o problema de rezolvat si sa fii din judet .

Adaugă comentariu