Caraş-Severin, Romania

La finele săptămânii trecute un locuitor al municipiului a observat că temperatura pardoselii uneia dintre camerele locuinţei sale este foarte ridicată. Fenomenul a apărut după o furtună cu fulgere care a avut loc nu demult în zonă.

Omul a anunţat Primăria Caransebeş, iar o echipă din cadrul acesteia a făcut investigaţii. Pentru explicaţia acestui fenomen există mai multe ipoteze.

Nicolae Borceanu, profesor de geografie, ne-a declarat că „s-ar putea să fie vorba despre o sursă de apă termală puternic ascensională. A doua posibilitate ar fi că acest fenomen poate fi, ipotetic vorbind, prevestirea unei erupţii vulcanice. Trebuie făcut un studiu geologic întrucât zona respectivă se află la limita dintre Câmpia de Vest şi Depresiunea Caransebeşului, care este de natură tectonică, tot fundamentul reliefului fiind compartimentat de falii“.

Nu este exclusă nici ipoteza unui fenomen paranormal. Însă, ipoteza cea mai apropiată de realitate vizează înmagazinarea de energie electrică, de la trăsnetele care au avut loc acolo, în elementele imobilului care sunt bune conductoare de electricitate.

Casa este construită, după anii ’90, pe o fostă organizare de şantier care avea în fundaţie multe elemente metalice. Deocamdată, potrivit autorităţilor, chiar dacă are o pardoseală cu o temperatură de 66 de grade Celsius, proprietarul imobilului este în afara oricărui pericol. Cercetările continuă.

Nina Curiţa

Adaugă comentariu