Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – O rectificare bugetară a alocat judeţului resursele necesare inclusiv pentru deschiderea de noi centre.

Vestea că judeţul primeşte, printr-o rectificare bugetară, banii necesari funcţionării mai multor centre de permanenţă din judeţ i-a pus la masa discuţiilor, la mijlocul acestei săptămâni, pe şefii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate și pe cei ai Direcției de Sănătate Publică.

Începând din februarie, conducerea DSP Caraș-Severin a dispus înființarea a trei noi centre de permanență în localitățile Anina, Caransebeș și Iablanița, iar acum conducerile CJAS şi DSP au decis ca, de la 1 octombrie, pe lângă contractele perfectate cu medici de familie asociați în grupuri de practică medicală în cadrul centrelor de permanență din localitățile Bocșa, Bozovici, Soceni și Constantin Daicoviciu să fie încheiate înţelegeri și cu medicii asociați în grupuri de practică medicală în centrele de permanență înființate de Direcția de Sănătate Publică în localitățile Anina și Iablanița.

„Trebuie să precizăm că, întrucât există încă neînțelegeri pe acest segment, noi procedăm la finanțare în funcție de alocările bugetare. Totul ține de creditele de angajament și creditele bugetare. Acum a fost un moment propice pentru a permite ca furnizarea de servicii medicale locuitorilor din cele două zone ale județului să revină la standarde. În ceea ce privește centrul de permanență înființat în municipiul Caransebeș, se amână perfectarea contractelor de furnizare de servicii medicale până la o nouă rectificare/suplimentare a bugetului alocat județului Caraș-Severin, având în vedere și faptul că la nivelul orașului există două entități capabile să asigure servicii medicale 24 de ore din 24 (CPU de la Spitalul Municipal de Urgență și Serviciul de Ambulanță)“, a precizat președintele-director general al Casei de Asigurări de Sănătate Caraș-Severin, Nicolae Drăgan-Țeicu.

În consecinţă, medicii care doresc să-și desfășoare activitatea în cele două centre au fost convocați pentru semnarea actelor și întocmirea documentației vineri, 21 septembrie, la sediul instituției.

Adaugă comentariu