Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În perioada sărbătorilor, solicitările pentru paşapoarte au crescut simţitor. La Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Caraş-Severin, au fost primite în primul trimestru al acestui an 1.490 de cereri, dintre care 704 au fost pentru eliberarea de paşapoarte simple electronice, iar 786, pentru paşapoarte temporare.

Au fost soluţionate 420 de cereri pentru eliberarea paşapoartelor electronice depuse de cetăţenii români la misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României în străinătate. Pe perioada a trei luni, pentru 65 de persoane, instanţa a dispus măsura suspendării dreptului la liberă circulaţie în străinătate.

Dintre acestea, 12 nu deţin paşapoarte, 29 deţin paşapoarte expirate, iar 24 deţin paşapoarte valabile. De asemenea, au fost efectuate menţiuni de restabilire a domiciliului în România, pentru 12 persoane.

În urma activităţilor desfăşurate de serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Caraş-Severin, la bugetul de stat a fost încasată suma de aproape 130.000 de lei, din care, peste 126.000 de lei din taxe consulare, iar restul din amenzi contravenţionale încasate sau taxe pentru eliberarea de adeverinţe. Paşapoartele temporare se eliberează în aceeaşi zi, în timp ce paşapoartele electronice se eliberează în 14 zile calendaristice.