Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERINUL – Județul nostru continuă să fie în coada clasamentului la capitolul noi construcții de locuințe, poziție ocupată și în 2017. Potrivit celor de la analizeeconomice.ro, Caraș-Severin este județul cu cele mai puține construcții de locuințe realizate în perioada 1990-2018.

Datele furnizate de Institutul Național de Statistică arată că în cei aproape 30 de ani de la Revoluție, în județul Caraș-Severin s-au construit și finalizat doar 5568 de locuințe, pe primul loc la acest capitol situându-se Ilfovul, cu 83.649 de locuințe finalizate. Trendul se menține și la nivelul Regiunii Vest, și ea ultima dintre regiuni la acest capitol, cu doar 75.323 locuințe finalizate între 1990-2018.

Nici în ultimul an, Caraș-Severinul nu a excelat în ce privește construcția de locuințe, fiind pe același loc codaș din topul realizat de analizeeconomice.ro. Asta pentru că datele arată că în județul nostru s-au construit și finalizat în 2018 printre cele mai puține locuințe de la nivelul întregii țări, doar 139, fiind depășiți la acest capitol doar de îndepărtatul Teleorman, cu 132 de locuințe noi anul trecut. Iar specialiștii în imobiliare sunt sceptici în ceea ce privește o revigorare a acestui sector în Caraș-Severin, chiar dacă, izolat, la nivelul județului sunt dezvoltatori care construiesc, dar nu la un nivel atât de mare ca în alte zone.

N.C.

2 Comments

  1. Cand noi aveam case care rezista 200 de ani, aia din Ilfov erau in corturi, de aia nu construim noi, ca ale noastre iis case ca lumea.

Adaugă comentariu