Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Chiar dacă nu s-a mai resimțit elanul de miercuri, aproape 300 de caransebeșeni au protestat din nou joi seara pe străzile municipiului.

Mulți dintre participanți au spus că au urmărit declarațiile președintelui PSD, Liviu Dragnea, și au decis să vină din nou să-și arate nemulțumirea față de modul în care Guvernul a înțeles să răspundă semnalului transmis de sutele de mii de protestatari din toată țara. Protestul de joi seara de la Caransebeș s-a derulat pe traseul Centrul Civic-strada Cazărmii-strada Racovița-strada C.D.Loga-strada Ardealului-Centrul Civic, fără a se înregistra incidente, protestatarii fiind însoțiți îndeaproape de jandarmi și polițiști.

„Prima dată când am mărșăluit prin Caransebeș, din Pipirig în centru, a fost în 21 decembrie 1989. Eram clasa a IX-a și mi se făcuse pielea de găină la auzul scandărilor coloanei imense de manifestanți anticomuniști. De atunci au trecut 27 de ani și Caransebeșul a intrat într-o dulce hibernare… A fost nevoie de niște gesturi ale „nepoțeilor” comuniștilor de atunci și iată-ne înapoi în stradă. Dar cel mai emoționant a fost faptul că cei mai vii protestatari au fost, zilele acestea, cei mai tineri, cei care în ’89 nu erau născuți. Nici nu mai contează ce și pentru ce s-a scandat, ci faptul că orașul nostru este unul viu din nou! Sunt mândru de Caransebeș!”, a comentat pe propria pagina de Facebook primarul Felix Borcean, prezent printre protestatari joi seara.

3 Comments

  1. interesant este ca de data asta oamenii marsaluiesc exact pentru ne-separarea puterilor in stat, adica exact cacealmaua lui Ceasca. ordonantele cretine au aratat exact ca avem un stat disfunctional in care puterile nu sunt separate ci colcaie de contradictii. bosu’ intra peste judecatori desi nu are voie, parlamentu’ ales democratic numai legi nu mai face pentru ca le face executivul in locul lui. Se si se baga grosolan peste puterea executiva, procurorii se baga si ei peste executiv, presa numai libera nu e, infiltrati mai multi ca pe vremea lui Ceasca, ce sa mai comentam… Cine-i cine in tara asta? Noroc cu internetu’ asta care si el e ascultat mai abitir ca securitatea. un stat perfect Orwelian. Daca si Gigi isi da cu parerea pe chestii de justitie, e grav. Foarte grav.

  2. Unde sunt sobolanii de parlamentari PSD-isti?
    Nu am vazut niciunul la fata zilele astea!
    Se ascund de frica deratizarii?

  3. De protestul de la Resita nu spuneti nimic. In jur de 1000 de oameni au mers de la Kaufland pana in centrul Civic. Asta este impartialitatea caon? Treziti-va!

Adaugă comentariu