Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Joi după-amiaza, Casa de cultură din Steierdorf a găzduit un festival de cântece patriotice şi colinde din închisorile comuniste, prilejuit atât de sărbătorirea Sf. Andrei, cât şi de Ziua Naţională a României.

Aflat la prima ediţie, evenimentul a avut drept scop readucerea în memoria celor mai tineri a valorilor credinţei şi istoriei noastre naţionale. Organizat de Centrul de Tineret „Sf. Voievod Ştefan cel Mare” al parohiei „Sf. Treime” din localitate, coordonat de părintele Gheorghe Şuveţi, evenimentul s-a bucurat de un public numeros, format în special din tineri. Au fost prezenţi, de asemenea, reprezentanţi ai Primăriei şi Consiliului Local Anina, preoţii din oraş, cadre didactice, oameni de cultură, precum şi invitaţi de la Reşiţa şi Oraviţa.

În deschiderea spectacolului au urcat pe scenă membrii Centrului de Tineret Reşiţa Montană, coordonaţi de profesoara Georgiana Ciucur, care au interpretat câteva colinde cu mesaj patriotic, precum şi cântece pe versurile poetului Radu Gyr. În cea de-a doua parte a spectacolului, a urcat pe scenă tânărul teolog Claudiu Murariu, care a interpretat cântece patriotice şi colinde cântate în închisorile comuniste.

„Am avut parte de o manifestare reuşită din toate punctele de vedere, ce a adus în prim-plan un concept relativ nou – colindul patriotic ce rememorează jertfa elitelor creştine din închisorile comuniste. Iar faptul că evenimentul a avut ca principali protagonişti tinerii şi copiii, completează în mod fericit o interpetare artistică de înaltă ţinută şi plină de sensibilitate din partea tânărului Claudiu Murariu”, ne-a spus preotul Mihai Ciucur.

Roxana Bălan Nafiru

Adaugă comentariu