Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Potrivit conducerii Universităţii „Eftimie Murgu“, până la finele acestui an, Complexul universitar cămin-cantină va avea cu totul alte standarde.

„Cu mare întârziere am reuşit să pornim, în 2014, proiectul Campus Universitar Cămin-Cantină, un proiect generos, aproape 6.000.000 de euro este finanţarea nerambursabilă, din care 3.000.000 de euro pentru lucrări şi 3.000.000 de euro pentru mobilier şi dotări, spune prof.univ.dr.ing. Doina Frunzăverde, rectorul universităţii reşiţene. Avem ambiţia ca, spre sfârşitul anului 2015, să avem unul dintre cele mai moderne campusuri de acest tip din ţară. Din punct de vedere al concepţiei generale, al materialelor folosite, al dotărilor, mobilierului, toate sunt de cea mai mare actualitate şi proiectul în ansamblu are un design cu totul şi cu totul deosebit. Va fi un obiectiv foarte, foarte modern. A fost atribuită lucrarea după ce am făcut o revizie destul de lungă a proiectului. A câştigat o firmă mare din Bucureşti iar lucrările sunt în plină desfăşurare, cu mare viteză. Văzând cum au lucrat până acum, avem convingerea că vor reuşi să finalizeze această lucrare cu succes şi cel târziu la sfârşitul lui 2015, deşi ar fi bine un pic mai devreme, să putem să inaugurăm spaţiul. Studenţii sunt tare optimişti, au văzut proiectul, au văzut imagini şi au aflat despre dotări, va fi un campus aşa cum sunt ele în universităţile din toată Europa, din toată lumea, deci de ultim nivel“.

Şi dacă tot a fost pus accent pe lucrările de la campus, conducerea universităţii a ţinut să amintească şi de Campusul universitar de vară de la Coronini. „Şi acesta funcţionează. Acolo avem un spaţiu cunoscut şi recunoscut, care este deseori plin cu turişti, ceea ce mă bucură foarte mult. În timpul anului am organizat la Coronini marea majoritate a şcolilor de vară şi a conferinţelor mai micuţe pe care le-am avut, nu şi pe cele mari. Am avut oaspeţi de la alte universităţi, campusul fiind plasat în mijlocul Parcului Naţional Porţile de Fier. Au participat de la Universitatea «Lucian Blaga» din Sibiu biologi şi specialişti în protecţia mediului şi vom lansa această invitaţie şi pentru colegi de-ai noştri de la alte universităţi, pentru că este o modalitate de a ne face cunoscuţi. Mă bucur că în afară de noi – acest spaţiu a fost realizat pentru noi, pentru studenţii noştri, pentru practica studenţilor, pentru activităţile didactice şi de formare – sunt deja şi solicitări din partea turiştilor care vizitează zona respectivă. Drept urmare, anul 2014 a adus şi acolo consolidarea şi lansarea spaţiului aşa cum ne-am fi dorit. Şi trebuie să vă spun că la sfârşitul anului 2013 nu am mai sperat că vom reuşi. (…) Sigur, mă bucur foarte mult pentru că avem spaţii frumoase şi moderne, dar şi aprecierile în legătură cu oamenii de la Reşiţa sunt tot mai pozitive, acestea sunt cele care contează cu adevărat“.

1 Comment

  1. Lasa, d-na F. ca mai putin si ajunge DNAul si pe la noi si nu mai trebuie sa-ti faci griji de campus.

Adaugă comentariu