Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Zilele trecute a fost organizată cea de a treia şi ultima instruire în ceea ce priveşte alegerile locale din data de 10 iunie.

„Instruirea a fost comună pentru cele 357 de birouri electorale ale secţiilor de votare organizate în Caraş-Severin. Au fost repartizate mai multe hotărâri considerate ca relevante emise de Biroul Electoral Central. De asemenea, au fost înmânate broşuri şi au fost făcute prezentări video legate de operaţiunile de centralizare a rezultatelor votării. S-au punctat cronologic operaţiunile care revin secţiilor de votare şi circumscripţiei“, a precizat judecătorul Rustin Ciasc, preşedintele BEJ Caraş-Severin.

La această instruire, alături de conducerea Biroului Electoral Judeţean, au participat reprezentanţi ai Direcţiei Judeţene de Statistică, ai Autorităţii Electorale Permanente, ai Instituţiei Prefectului şi ai diferitelor servicii deconcentrate din judeţ. „În perioada campaniei au fost contestaţii, dar nu au fost depistate fraude electorale propriu-zise sau încălcări grave ale legii electorale. Au fost obişnuitele probleme legate de desfăşurarea campaniei electorale, soluţionate toate prin hotărâri ale biorurilor electorale de circumscripţie. BEJ a soluţionat în special contestaţii ale birourilor electorale inferioare“, a mai declarat Ciasc.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu