Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Aceasta este concluzia prezentărilor făcute studenţilor de la „Eftimie Murgu”, despre piaţa muncii şi sistemul bancar.

Aula Magna a Universităţii Eftimie Murgu din Reşiţa a găzduit un nou eveniment menit să le dea aripi de speranţă tinerilor studenţi. Numai că dezbaterea lansată de Institutul Bancar Român, având ca temă „O şansă pentru viitorul tău în domeniul financiar!” s-a dovedit a le arăta tinerilor exact contrariul. Conducerea IBR prezentă la Reşiţa a venit să-şi prezinte oferta de cursuri dedicate studenţilor şi masteranzilor, care însă nu sunt gratuite, dar tinerii care urmează studii universitare pot beneficia de tarife mai accesibile decât celelatle categorii de cursanţi.

Totuşi, potrivit Gabrielei Hârţescu, directorul IBR, în ceea ce priveşte sectorul bancar, piaţa forţei de muncă este deja saturată, pentru că, din cauza crizei, au ajuns în şomaj oameni calificaţi, cu experienţă în domeniu. Cu alte cuvinte, din start, tinerii studenţi, chiar şi calificaţi cu tot felul de cursuri, rămân cu startul furat de aceşti şomeri ultracalificaţi şi cu experienţă în sectorul bancar.

Totuşi, trebuie spus că IBR, în parteneriat cu UEM, oferă posibilitatea dobândirii şi certificării de competenţe profesionale solicitate pe piaţa muncii pentru noi calificări cum sunt: agent de vânzări directe, colector (recuperator) creanţe/debite, precum şi analist credite. De asemenea, potrivit reprezentanţilor forului universitar, IBR va deschide un centru regional la Reşiţa. Prin intermediul acestui organism, oferta de programe destinate tinerilor va fi disponibilă şi în regiunea noastră.

Antoniu Mocanu

1 Comment

  1. „INSTITUTUL BANCAR ROMÂN, persoană juridică fără scop patrimonial fondată în 1991 de către Banca Naţională a României (BNR) şi Asociaţia Română a Băncilor (ARB) „..Mai exista doua banci romanesti: CEC si EXIM, unde directorii statului au salarii de 20.000 de euro/luna. Ati citit bine : 1991 ! Lor, celor de la I.B.R li se datoreaza prabusirea bancilor romanesti BRD, BAgricola, Banca de Comert Exterior, etc cat si jaful premeditat la Banca Internationala a Religiilor, BanCoop, Banca Albina, etc. Imoralitatea I.B.R este menrinuta de copii, finii si a-finii celor de BNR….

Adaugă comentariu